Българсият министър-председател силно иска мир в Близкия Изток. Това заяви Бойко Борисов в разговор с палестинския и колега Рами Хамдала.

Всичко, което би довело да развитие на Близкоизточния мирен процес, е подкрепено от България.

Борисов отказа среща с македонския президент

Борисов отказа среща с македонския президент

Забранил е на Захариева да го приема

Спорните въпроси да се решават по пътя на директните преговори, заяви премиерът Бойко Борисов на срещата си с палестинският премиер. Борисов е на официална визита в Палестина.

Борисов и палестинския т му колега обсъдиха възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество и за Близкоизточния мирен процес.

Борисов изрази искрената си надежда тежките конфликти в региона да приключат. Според българският министър-председател те могат да се разрешат с подписването на мирно споразумение.

"Толкова много ми се иска да има мир, защото нашата страна има дългогодишно приятелство с народите на Израел, на Палестина и на Иран", сподели българският премиер.

Снимка 362025

Източник: пресцентър МС

Отношенията ни с Палестина са обичайно добри, изтъкна премиерът Борисов. Мостът между двете държави се поддържал от тези 5 хил. палестинци, които са завършили висшето си образование в България.

Премиерът на Палестина Хамдала изрази благодарност към Борисов и подчерта палестинският народ винаги е с протегната ръка за мирни преговори, но невинаги усещат същото желание от другата страна.

"В Газа бяха ранени или убити стотици хора. Нека светът обърне повече внимание на това", иска Хамдалла. Преговорите на държавата с ЕС вървят бавно стана ясно от думите на палестинският премиер. Той помоли Борисов да съдейства за ускоряването на процеса.

Бойко Борисов се преклони на Божи гроб

Бойко Борисов се преклони на Божи гроб

Патриархът Теофилос II удостой Борисов с Орден на рицаря на Йерусалим

"Искам да ви уверя, че Държавата Палестина ще бъде пример за демократично управление", категоричен бе Рами Хамдалла.

България ще си сътрудничи с Палестина в областта на основното, средното, професионалното и висшето образование.

Спогодба за сътрудничество в образованието между ресорните министерства на двете страни предвижда ученици от двете държави да взимат участие в международни образователни и художествени конкурси. Квоти за студенти от Палестина и България ще бъдат обявени в университетите в двете държави.

Бойко Борисов се среща с българите в Тел Авив

Бойко Борисов се среща с българите в Тел Авив

Горд съм от приноса на България,