Влезе ли в българския парламент БСП и има ли достатъчно сила, споразумението СЕТА (бел. ред. Всеобхватно икономическо и търговско споразумение) няма да види ратификация и одобрение от България. Това се зарече лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в партийната централа.

ГЕРБ представи разпечатка, че Станишев подкрепя СЕТА
Обновена

ГЕРБ представи разпечатка, че Станишев подкрепя СЕТА

По-късно шефът на ПЕС публикува, че е коригирано положителното му гласуване

"Искаме поименно списъка на българските предатели", отсече Нинова, пояснявайки, че говори от името на съюз "Произведено в България", КНСБ, КТ "Подкрепа" и други.

Европарламентът одобри CETA
Обновена

Европарламентът одобри CETA

408 депутати гласуваха в полза на сделката срещу 254.

Ако БСП има достатъчно сили в следващите парламент - като брой депутати, ще блокираме ратификацията на това споразумение, коментира лидерът на БСП. По думите й, споразумението отваря широко вноса на ГМО в България.
"Това означава отрова за здравето и удар по българската икономика", посочи Корнелия Нинова.

Всички публични услуги щели да отидат в режим на либерализация, приватизация, концесия. Корнелия Нинова обясни, че този процес е необратим - ако веднъж се либерализира, не може да има отмяна.

Канадците все по-малко подкрепят СЕТА

Канадците все по-малко подкрепят СЕТА

Макар че мнозинството все още го подкрепят

Партиите, които са изпратили тези хора там, да носят политическа отговорност за това национално предателство, настоя още Нинова.

"Народите искат защита на националния си интерес, днес е решено обратното - отново се дават права на корпорациите, на големите, на монополите срещу малките", коментира червеният лидер. Тя добави, че това е сгрешена политика и несъобразяване с волята на народите на Европа.

Тази политика на ЕС имала нужда от корекция, но Корнелия Нинова поясни, че това не значи, че преосмислят членството на България в ЕС.

Нашите четирима делегати са гласували "против", посочи Нинова. По думите й, излязла фалшива информация, че Станишев е гласувал "за" споразумението.

"Чакаме списъка в 18.00 часа поименно", заключи червеният лидер.