БСП не се отказва от втория вот на недоверие срещу правителството. Колкото министерства има, толкова и теми за вот на недоверие има. Това заяви председателят на парламентарната група на БСП за България Георги Свиленски пред БНТ.

Припомняме, че вторият вот на недоверие, който подготвят социалистите е насочен в областта на "Националната сигурност и отбраната".

Той очаква вотът на недоверие да получи подкрепа на останалите парламентарно представени партии. "Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов да подкрепи вота на недоверие, като толкова му е лошо правителството, но лошо отвън пред медиите, а като влезе вътре в пленарна зала всички гласуват "За" кабинета", подкани Свиленски Борисов да подкрепи вота на недоверие.

БСП ще продължи да иска оставката и на военния министър проф. Тодор Тагарев.

Свиленски например не е чул държавният глава Румен Радев да опонира на правителството за F-16, за разлика от енергетика. Има теми, които президентът заобикаля, коментира той.

По думите му има класическа коалиция във властта - ГЕРБ/СДС, ПП/ДБ и ДПС. Дали ще има сътресение и отражения изборният резултат от местните избори - би трябвало да има, очаква Свиленски. БСП са против, не са спали и не са проспали гласуването в пленарна зала на Партийния дом 20-те процента пренос на руски газ от Сърбия и Унгария.

Припомняме, че първият вот на недоверие срещу кабиента Денков за несправяне в сферата на енергетиката бе неуспешен.

Опозицията гневна и готви нов вот на недоверие след изборите

Опозицията гневна и готви нов вот на недоверие след изборите

Коалиционният характер на сглобката е очеваден