Аз ще ви дам конкретен пример с колега от "Демократична България", който ми каза- моя дядо се притеснява (от машините) и не отиде да гласува. Но от ДБ не могат публично да го заявят и затова от БСП им казахме, че искаме да направим така, че да може и твоят дядо да отиде да гласува за теб.

Така коментира Христо Проданов, зам.-председател на ПГ на БСП, пред БНТ последните промени в Изборния кодекс и по-конкретно връщането на хартиената бюлетина.

Нашата идея е колкото се може повече да гласуват с машини, просто тези които не могат да превъзмогнат притеснението си, да имат избор в лицето на хартията, посочи Проданов като допълни, че едни се страхуват от контролиран софтуер, други от манипулирана хартиена бюлетина, затова нека всеки избирател да има избор.

Да гласуваме ли с боб, царевица, с димни сигнали и дори с гълъби мъдрят депутатите

Да гласуваме ли с боб, царевица, с димни сигнали и дори с гълъби мъдрят депутатите

За ГЕРБ няма значение дали се гласува с машини, или с хартия

По мнението, че машините за гласуване се обезсмислят, тъй като се превръщат в принтери, които ще разпечатват вота, Проданов заяви, че ако машината е разпечатала, няма как да има невалидна бюлетина, защото избирателят е видял за кого гласува и дори да има нещо драснато, то не е фактор.

БСП цели две неща- висока избирателна активност и честни избори, уверява зам.-председателят на партията.

Изборния кодекс не е политика, че да се гради коалиция около него, посочи Проданов по отношение на "хартиената коалиция", която се оформи. Той допълни, че Изборният кодекс е норма, по който българският гражданин определя своята политическа воля. Политика е да дадеш оръжие на Украйна, политика е купуване на F-16, добави Проданов.

Народното събрание каза "да" на вторите F-16

Народното събрание каза "да" на вторите F-16

Депутатите гласуваха 162 гласа "за", 44 "против" и 8 "въздържали се"

Заместник-председателят на БСП потвърди позицията на партията по въпросът за съставяне на правителство. "До момента има две ясни неща- първи мандат на ГЕРБ, който не подкрепяме и втори мандат на ПП, който ние подкрепяме." А за третия, нека да не хвърляме боб, подкани Проданов.

Нинова оптимист, че правителство може да има

Нинова оптимист, че правителство може да има

Тя е обнадеждена също, че щяло да има ръст на минималната заплата

На предстоящия Национален конгрес на БСП на 11-12 февруари, Проданов посочи, че ще се приема нова програма, устав на БСП, но ще се обмислят и промени, а именно БСП да бъде адаптирана партия в дигиталната среда. Трябва да сме в крак с времето, възгордя се зам.-председателят.

Закон за спекулата искат БСП, особено за очевидна такава, каквато е в момента цената на дървата, посочи Проданов като допълни, че партията все още не е готова с крайния вариант, но иска хранителни и нехранителни продукти от първа необходимост да бъдат регулирани и да не се злоупотребява с тях.

"Има психоза с дървата за огрев", НС създаде комисия

"Има психоза с дървата за огрев", НС създаде комисия

Има затруднения, но дърва за зимата ще има, посочи Явор Гечев