Председателският съвет в 46-то Народно събрание е обсъдил тази сутрин създаването на постоянни комисии, но все още няма пълно съгласие по състава им.

Това обяви в началото на пленарното заседание председателят на Народното събрание Ива Митева. Намеренията са следващата сряда точката да влезе в програмата за работата на депутатите.

Председателят на НС ще си избира главен секретар, 46-ят парламент ще има 21 комисии

Председателят на НС ще си избира главен секретар, 46-ят парламент ще има 21 комисии

Постоянните комисии да провеждат заседания от вторник до петък

Припомняме, че конституирането на постоянни комисии е решаващо за работата изобщо на Народното събрание. Едно от настояванията на служебното правителство е именно през Народното събрание, т.е. преди пленарна зала и в комисии, да мине през обсъждане предложената от кабинета Стефан Янев актуализация на бюджета. Това, според служебният министър Асен Василев, е наложително, за да може да се гарантират плащанията на държавата както за настъпващата вече нова вълна на коронавирусна инфекция, така и за подпомагане на затворени бизнеси при въвеждане на ограничения.

Това ще бъде и една от темите на предстоящия в понеделник, 16 август, Консултативен съвет по национална сигурност, свикан от държавния глава Румен Радев. До тук заявка, че няма да подкрепят актуализация на бюджета са дали от ГЕРБ, изказване в тази посока направиха и от "Има такъв народ". За актуализация настояват от БСП и "Изправи се.БГ! Ние идваме". 

Нинова: Без парламент и КСНС би бил безсмислен

Нинова: Без парламент и КСНС би бил безсмислен

Третият мандат е възможност – или правителство, или избори през зимата

Ива Митева изрази увереност, че следващата сряда точката ще бъде в програмата за работа на депутатите.

Парламентът днес изслушва служебния министър на енергетиката Андрей Живков за актуалното икономическо състояние на оператора на националната газопреносна мрежа - "Булгартрансгаз" и предприетите действия от страна на Министерството на енергетиката за възстановяване на важни липсващи документи.

Стефан Янев към депутатите: Намерете време за бюджета, дестабилизирате държавата

Стефан Янев към депутатите: Намерете време за бюджета, дестабилизирате държавата

Случващото се предизвиква притеснение по отношение на стабилността в държавата