Някои имат скрити мераци да повторят пак възродителния процес, но това е не само престъпление.
Това е евтина политика. На който му стиска, нека да се пробва. Да видим какво ще стане.

Така лидерът на ДПС Ахмед Доган Доган на стадиона в с. Пристое, община Каолиново коментира 20-ата годишнина от Майските събития, свързани с мирните протести срещу възродителния процес.

Още от Доган:
Като че ли, който поиска да стане политик, започва кампания анти-Доган. Като че ли всички са против нас. Против мен. На тях искам да кажа, че мишката и плъхът се борят помежду си, но не може мишка и плъх да се борят с тигри и лъвове!
Всеки трябва да се бори със себеподобните си! Аз нямам намерение да живея на друго място.
Ние нямаме намерение да живеем на друго място! На когото не му харесва, да отиде да живее където поиска.

Във връзка с предстоящите избори Ахмед Доган поиска пълна мобилизация от избирателите на ДПС и помоли „Нека да нямаме повече от 10 евродепутати и повече от 50 народни представители в националния парламент".

Той обяви пред повече от 5 000 души, събрали се на възпоменателния митинг, че водач на пропорционалната листа в парламентарните избори е зам.председателят на ДПС Касим Дал.

Под мотото „Гласувай доверие, намери подкрепа и сигурност" ДПС представя и своите кандидати за европарламента с водач Филиз Хюсменова.

Ахмед Доган похвали горещо младежкото ДПс, заявявайки, че Докато ги има тях (младежите, б.р.), ДПС ще има не само 50 години пред себе си, но и 150.