ДПС е против кабинета "Борисов 3". Накъде след изборите, попита лидерът Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна по време на разискванията преди гласуването на състава на новия кабинет.

Българските граждани очакват решителни мерки за справяне с бедността и демографската криза. Кабинетът обаче няма как да се справи заради модела на коалицията, предупреди Карадайъ.

Борисов иска успешно развитие за България и по-добър живот

Борисов иска успешно развитие за България и по-добър живот

Премиерът представи приоритетите си

Между национализма и патриотизма има ценностна стена, атакува той Обединените патриоти. Патриотите упражняват лицемерен патриотизъм. Смениха си и речника, за да влязат във властта. Цинизъм е патриотът Валери Симеонов да е вицепремиер по демографската политика. Никъде в Европа не се допускат националисти, коментира лидерът на ДПС.

Да не пращаме в музея уникалния български етнически модел, призова Мустафа Карадайъ. Според него толерантността и мирът могат да обединят политиците. Той призова малцинствата и бежанците да не са мишена. Народът ще отсъди. Цената за загубеното време ще платят герберите, прогнозира лидерът на ДПС.

анкета

Какво очаквате от правителството Борисов-3

Виж резултати

Да вдигне пенсии и заплати 17.8%

Да строи магистрали 5.1%

Да санира 2.3%

Да удържи страната стабилна 18.7%

Нищо 56.1%

Това ще бъде труден мандат за ГЕРБ, смята Карадайъ. Ще е трудно и за страната. ДПС ще осъжда остро всяка проява на разделение и нетолерантност, закани се той. Да спасим България, настоя още лидерът на ДПС.