Имената в новото ръководство на Пътната агенция най-вероятно ще бъдат готови утре. Това обяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, цитиран от БНТ.

Той направи коментара си след официалната церемония по предаване и приемане на поста от служебния регионален министър Спас Попниколов.

Запитан дали предстои смяна на ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура", Нанков заяви, че това влиза в плановете му. Той обясни, че вече се обсъждат имена за членове на Управителния съвет, но това ще бъде съгласувано с премиера.

Николай Нанков подчерта, че утре ще се говори конкретно за имена. По думите му в Пътната агенция има изключително много неща, включително и забавени, които трябва да се свършат.

Припомняме, че след трагичния инцидент в тунела "Ечемишка", при който загина жена, се стигна до уволнения в пътната агенция. 

Трима уволнени след трагичния инцидент в "Ечемишка"
Обновена

Трима уволнени след трагичния инцидент в "Ечемишка"

По думите на Герджиков престъпната небрежност трябва да се санкционира

Утре вероятно ще бъдат ясни и заместниците на регионалния министър. Той призова медиите да изчакат още един ден, тъй като се водят разговори с коалиционните партньори и ръководството на евентуалните заместници. Обсъждат се и имена. Николай Нанков посочи, че те ще бъдат експерти и хора от бранша, които са се доказали в Европа и в национално ниво.

Той обеща да създадат един отличен екип в министерството и да си поставят глобалната цел да продължат да развиват инфраструктурата на страната със същите темпове.

Нанков увери, че няма да бъдат ревизори, а ще се запознаят какво наследяват.