"Искането на ДПС от месеци е да извади представители на "Обединени патриоти от управлението и аз не виждам никаква логика в този момент да се правят подобни искания ... Подобно политическо действие изпразва ниша. ДПС е партия, която се храни само от обръчи от фирми и от участие в политическата власт", коментира пред НоваТВ евродепутатът Ангел Джамбазки

Според него, техният натиск последните месеци е целенасочен и е насочен срещу Симеонов и сегашния вицепремиер Каракачанов. "Това им е битката - да се върнат в управлението и да изнудват ГЕРБ", обясни той.

Оставката на Симеонов няма да промени нищо, сигурен Карадайъ

Оставката на Симеонов няма да промени нищо, сигурен Карадайъ

Карадайъ: Трябва програма за ускорено развитие на страната

Във връзка с призива на Волен Сидеров, вицепремиера Красимир Каракачанов да подаде оставка, Джамбазки коментира, че "Сидеров изразява своя лична собствена позиция в момент на размисъл в съботния ден. Но мисля, че е редно и нормално този разговор да се направи очи в очи с всички останали ... Всяка една оставка може да бъде дадена във всеки един момент. Въпросът е защо", добави Джамбазки.

Сидеров обяснява на Борисов защо предложил да си тръгне и Каракачанов

Сидеров обяснява на Борисов защо предложил да си тръгне и Каракачанов

Целта му била заздравяване на коалицията

"Някой трябва да се мотивира защо иска подобно нещо. Тези си програмни послания е редно г-н Сидеров да формулира пред групата, когато се появи на заседание на групата ... Непрекъснатата игра на искане на оставки е глупава и безполезна. Тя вреди на нормалната политическа работа и на НС и в управлението", обясни евродепутатът.

Вакантното място на Валери Симеонов е редно да бъде заето от друг представител от НФСБ, "редно е , защото в момента в правителството има представители и на ВМРО и на "Атака". Редно е да има представител и на НФСБ", допълни Джамбазки.

Сидеров: Има нужда от спасителен план за патриотите

Сидеров: Има нужда от спасителен план за патриотите

Няма нужда от сини каски, а от сиво вещество под тях

"Правиш вътрешни избори, хората излизат, подреждат и какво по-честно от това", коментира Джамбазки листата за евроизборите на патриотите и възможната подредба чрез вътрешни избори.

"Потвърди се теорията на Дарвин за еволюцията. Еволюцията се доказа с този разговор с Марешки. Не съм ветеринар, за да го продължа", обясни в студиото на БТВ Джамбазки, след пряко включване на Веселин Марешки.

Тези, които все още не разбират, че са вредни и трябва да си ходят са Джамбазки и Каракачанов, обясни Марешки и допълни, "че в така наречената малка коалиция има и по-малка коалиция - Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, които се обявиха срещу майките, които предлагат хора, които след това продават българско гражданство. Чувството за самосъхранение на Волен Сидеров, явно, че той е най-нормалният в тази коалиция, му подсказва правилния ход, че те трябва максимално бързо да излязат от управлението, за да се самосъхранят", коментира той.

Марешки е готов да подкрепя правителство, което иска да подобри конкуренцията в сектора на горивата и добави, че "единственият човек, който може да се справи с картел в горивата - това съм аз".

Марешки няма да остави на мира Каракачанов и Симеонов

Марешки няма да остави на мира Каракачанов и Симеонов

Държали се като удавници за кокъла