Кабинетът предложи на президента ген. Румен Радев да бъде освободен от командния състав на Българската армия. Министерският съвет гласува предложението пред медиите.

Премиерът Бойко Борисов предложи точката да мине приоритетно като първа. „Понеже чух упреци”, подчерта премиерът Борисов. Той каза още, че да се прави извънредно заседание на Министерски съвет за такава точка няма абсолютно никакъв смисъл.

Така Министерски съвет прие проект на решение за предложение за издаване на указ за освобождаване от длъжност и военна служба на офицер от висшия команден състав – генерал Румен Радев.

Борисов се обърна към министър Ненчев да направи всичко възможно днес щом мине на Министерски съвет, да отиде при президента, така че освобождаването му да стане максимално бързо.

Припомняме, генерал Радев е сред номинираните за кандидат-президент на БСП. Докато е на военна служба обаче, това не може да се случи, тъй като противоречи на закона.

Вчера от БСП съзряха провокация от страна на МС и президентството заради бавенето на указа за освобождаването на генерала.