"Генерал Радев и Корнелия Нинова и всички останали от опозицията трябваше да се радват, че един балканец, какъвто е нашият премиер, отиде при Еродган, отиде при Меркел и постави в центъра на вниманието проблеми, които нас ни интересуват".

Това заяви зам.-председателят на парламентарната комисията по отбрана Валентин Радев пред журналисти, по повод посещението на премиера Бойко Борисов в Турция и в Германия и критиките от страна на опозицията.

В Народното събрание се проведе среща между представители на парламентарните групи, формиращи управляващото мнозинство.

„Толкова неща изчетох и имах чувството, че аз съм бил там“, продължи герберът. Той поясни, че премиерът се опитвал да бъде със силните около нас. „Съседът никой не си го избира“, отсече Радев.

Той коментира твърденията, че се задават още 2 млн. бежанци, изтъквайки, че капацитетът на Държавната агенция за бежанци е 5 300 места. „Ако това ни се струпа тук, знаете ли какъв разговор ще водим. Въобще няма да питаме за Корнелия Нинова тогава“, коментира Радев.

Нека другите партии да погледнат в себе си и да намерят най-добрия кандидат, за да се получи едно добро състезание, призова на свой ред зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.
Ние имаме своя кандидат. Той ще бъде обявен на 2 октомври“, изтъкна тя. Очаквано Караянчева остро "скочи" срещу лидера на БСП Корнелия Нинова, заради искането й в Народното събрание да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов за Турция.
"Корнелия Нинова нека да си гледа своята партия, защото явно толкова й стига куражът - да се скрие зад инициативен комитет. Няма силите да поеме политическата отговорност, колкото и смела да се прави", коментира Караянчева, използвайки факта, че пленумът на БСП днес реши инициативен комитет да издигне президентската кандидатура на генерал Радев.

По повод заявеното от лидера на ДСБ Радан Кънев, че и през следващия парламентарен сезон отново партията му ще бъде в опозиция, герберката отсече, че отдавна не го слушат и не се интересуват от неговите приказки.

Това е човек, който няма представа от реалната ситуация, той се информира през „Фейсбук“ и всяка една негова медийна изява е възможност да покаже колко много знае, а всъщност на практика това е само и единствено PR ефект“, изригна Караянчева.

По време на срещата в парламента са обсъдени приоритетите, които предстоят през есенната парламентарна сесия – Антикорупционният закон, Антитерористичният закон, Законът за въоръжените сили и Законът за бюджета, който Караянчева определи като най-важният за държавата.