ГЕРБ носи цяла отговорност за лицата, потърпевши по закона "Магнитски". Има "Магнитски бури" и първият отнесен е ГЕРБ. Това заяви пред БНР каза пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", част от коалицията "Изправи се! Мутри вън!".

По нейни думи вторият, отнесен от тази буря, е политическият проект на Васил Божков.

Тя бе категорична, че ГЕРБ носи отговорност не само за бившия заместник-министър Александър Манолев, но и за Делян Пеевски и Илко Желязков, който по времето на цялото тяхно управление е бил ключова фигура в ресурсни зони и накрая са го направили заместник-шеф на ДАТО.

Дончева вижда санкциите на САЩ не само като знак към държавата, но и към частните субекти, които имат общи проекти или смятат да сключват сделки с лицата и компаниите, които са осветени.

Борисов: Нито имам фирма с Пеевски, нито съм взел стотинка от Божков

Борисов: Нито имам фирма с Пеевски, нито съм взел стотинка от Божков

Борисов предупреди за сценарий за фалиране на поредна банка у нас

"ДПС си даваха сметка, че трябва да минат един период на химическо чистене. Това си личеше по тяхното поведение в 45-ия парламент", отбеляза още тя.

Лидерката на "Движение 21" изрази увереност, че коалицията "Изправи се! Мутри вън!" ще влезе в 46-ото Народно събрание.

Тя подчерта, че акцентът им е върху разграждането на модела "Борисов", което обаче не било лесна работа.

Според нея няколко изявления на Слави Трифонов са съкратили живота на предишния парламент, а проблемът за невъзможността на 45-ото Народно събрание да излъчи правителство бил, че "Има такъв народ" не са били в състояние да излъчат правителство.

Даниел Митов: САЩ не говори за Борисов, Рашков очевидно има връзка с Божков

Даниел Митов: САЩ не говори за Борисов, Рашков очевидно има връзка с Божков

Създава ли служебното правителство група за удари по бизнеси?

Дончева заяви, че за да бъде разграден моделът "Борисов", ще трябва да има парламентарно мнозинство.

"Най-хубаво ще е то да бъде от политическите сили на промяната - "Изправи се!Мутри вън", "Демократична България" и ИТН. Ако математическият сбор за това не стигне, ще трябва да помагат и другите сили", коментира тя.

По нейни думи ще трябва да се търсят сериозни експерти, каквито "в България не са под път и над път". Дончева допусна, че може да се ползват и министри от служебното правителство.

Тя посочи, че партиите на статуквото БСП и ДПС могат да имат законодателни искания, които да бъдат обсъдени и уважени от партиите на промяната.

До последно ИТН мълчат Слави Трифонов ще се кандидатира ли за депутат

До последно ИТН мълчат Слави Трифонов ще се кандидатира ли за депутат

Надписът GAME OVER - това са санкциите на САЩ, според Виктория Василева