ГЕРБ представиха официално рекламните материали на партията за президентската надпревара.

Председателят на парламентарната група на герберите Цветан Цветанов се похвали на пресконференция, че предизборният щаб на партията не е разпускан след местния вот. Няма промяна в щаба.

Цветанов е убеден, че ще успеят в кампанията да стигнат до възможно най-много избиратели. Той обеща позитивна кампания. Нашата кампания ще е лице в лице, обеща председателят на предизборния щаб.

Веднага след днешното теглене на номера в бюлетината плакатите вече са напечатани. В партията тълкуват номер 17 в бюлетината така - президентската двойка ще встъпи в длъжност през 2017.

Герберите обещаха в тази кампания да не ползват тролове. Нека не залагаме на компромати, настоя след презентацията Цветан Цветанов.

Предстои една нелека кампания, обяви и Елен Герджиков. Подготвени сме за такава кампания, увери той. По мнението му още преди да е започнала кампанията вече опонентите обявяват какво харесват и не харесват в ГЕРБ.

Герберите от своя страна ще се фокусират върху свършеното от Цецка Цачева и Пламен Манушев. Ще се представят и приоритетите за работата в президентската институция.

Слоганът на кампанията е: „Работим в интерес на гражданите”. Нетърпеливи сме да покажем, че сме готови, подчерта Елен Герджиков.

Герберите ще заложат на мащабна предизборна обиколка. Ще се фокусират и върху модерните начини на комуникации. Не са пренебрегнати и класическите методи, като са брандирани голям брой бонбонки, отварачки, запалки и др. полезни предмети.

Официалният старт на кампанията ще бъде даден в неделя в зала Арена Армеец.

Над 200 срещи предстоят на тандема Цачева-Манушев. Акцент в приоритетите им е единство на нацията, сигурност и стабилност. Кампанията ще бъде закрита в Пловдив на 4 номври.