Има места, в които са необходими промени и ще трябва да се премахне кампсулираната структура и да се отворят към по-широки и силни структури. Така кметът на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров коментира резултата от местните избори в сутрешния блок на БиТиВи.

Най-важното в неговата политика е развитието на индустриланата зона в Стара Загора, развитието на зоопарка, гарата на града, летния театър и други.

Според него ГЕРБ се представили добре на изборите, защото партията остана първа политическа сила. Той смята, че местните избори са по-скоро мажоритарен вот и по места вотът е много различен, като трябва да се огледат конкретните области и кандидати, които не са се преставили добре.

Нинова вижда Борисов по своя път, но много закъснял
Обновена

Нинова вижда Борисов по своя път, но много закъснял

За разлика от нея обаче премиерът не стигал докрай

Там, където кандидатите на управляващата партията не се представиха добре, трябва да има промени, категоричен беше Тодоров.

Той смята, че човек не трябва да се сраства с властта и това ще бъде последният негов мандат. "Аз ще се постаря през следващите години старозагорци да усетят, че имат добър кмет като моя последен мандат", подчерта Живко Тодоров.

Кметът на Стара Загора категорично отхвърли твъденията, че столичният кмет Йорданка Фандъкова е купувала ромски гласове с аргумент, че София не е ромски град, а град на интелигенцията и не може да бъдат правени такива заключения.

По думите му винаги този, който загуби изборите, упреква другите партии, че са използвали нечестни средства.

ГЕРБ ерозира в местната власт, промяната е необратима, доволна Нинова

ГЕРБ ерозира в местната власт, промяната е необратима, доволна Нинова

Левицата дава подкрепа на Манолова за касиране на вота