От БСП - Кърджали твърдят, че на изборите вчера ГЕРБ е завела в града между 7 и 8 хил. избиратели, за да гарантира победа за своя кандидат Вежди Рашидов.

БСП - Кърджали обвини ГЕРБ в прилагане на „нова уродлива форма на изборен туризъм", съобщи БНР.

„По наши изчисления близо 7-8 хил. гласа са от вътрешността на страната, а не от република Турция. Горе-долу на всеки един автобус и половина от Турция се падат по 2 автобуса от вътрешността на България", посочи Милко Багдасаров.

"Категорично искам да заявя, че не е от БСП, не е и от Коалиция за България. Слизащите да гласуват от автобусите са декларирали, че са били организирани от ГЕРБ и са дошли да гласуват за тях", коментира още Багдасаров.

Левицата поиска премахване на практиката автобуси да извозват избиратели и местните хора сами да решават кой да ги управлява. Според Милко Багдасаров българите са показали, че етническият модел се крепи на тях.

„Българите спокойно могат да подкрепят турчин за разлика от българските турци, които не могат да подкрепят българин. Това е нещо, което трябва да бъде обект на внимание от всички, когато говорим за етнически модел", изтъкна Багдасаров.
Анализът на БСП сочи, че левицата е загубила изборите заради коалиционната си политика с ДПС.