"Лъгани сме в ДПС", обявиха пред журналисти вече бившите членове на движението и настоящи последователи на ДОСТ Неджети Чалушхан и Бейхан Ахмед от община Тервел.

На излизане от събранието на Инициативния комитет за учредяване на партията на Лютви Местан те се оплакаха от еднолични вземани решения в ДПС и разказаха как местни лидери на движението са късали протоколи от заседания на структурите и са подменяли фактите.

За ДПС започна обратното броене, обяви Местан на старта на своята партия

За ДПС започна обратното броене, обяви Местан на старта на своята партия

Срещу нас стои огромен финансов ресурс и машината на статуквото

"Не се съобразяваха с по-долу вземани решения", разказа Ахмед, който е бил и шест мандата кмет от ДПС на село Безмер, област Добрич. "Някой някъде решаваше еднолично", призна Ахмед.

Вече бившите членове на ДПС обаче са убедени, че почетният председател на партията Ахмед Доган не знае за проблемите по места. "Много го търсихме, но за съжаление на сараите не можем да влизаме. Г-н Доган не знае по места какво става", призна Неджети Чалушхан и посъветва Доган за в бъдеще - "трябва да вземе една метла и да ги измете. Нека малко да слиза под нивото, да гледа, да пита на хората, народа да пита".

С "нямам илюзии, че ще е лесно" Местан започна да прави партия

С "нямам илюзии, че ще е лесно" Местан започна да прави партия

В съботния ден Местан събра бъдещите си съпартийци на първото събрание на Инициативния комитет

Последователите на Местан вярват, че в ДОСТ няма да има такива грешки, каквито в ДПС.

На въпрос дали новата им партия е протурска те заявиха - "Няма такваз работа. Либерална сме".