Трети поредни избори за тази година, надявам се да са последните за дълго време и да може да бъде излъчено правителство. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, който гласува в 93-то средно училище "Александър Теодоров-Балан".

"Днес е особен ден за мен, тъй като големият ми син има рожден ден и гласувам с огромно желание да произведем тласък напред в страната и да оставим напред страна, която носи надежда и гордост", коментира той, след като пусна разписката от машинното гласуване.

Христо Иванов убеден: Преброяването на разписките от машинното гласуване противоречи на закона

Христо Иванов убеден: Преброяването на разписките от машинното гласуване противоречи на закона

Както и на самата логика на машинния вот

На въпрос дали ще има ниска избирателна активност, Иванов призова всички граждани да излязат да гласуват. Не бива да се оставим на всички опити да се потисне избирателната активност и да се демотивират гласоподавателите. Трябва да се гласува, не може да се остави други да решават вместо нас за страната и нейното бъдеще. Моят призив е гласувайте, разходете се до урните. Лесно е, отбеляза още той.

Иванов е категоричен, че е решаващо да има правителство, не само защото има толкова кризи - енергийната, ковид, инфлацията, а "защото пред България има възможности и трябва да се започне бързо да се работи по тях и в рамките на две-три години може да се промени страната".

Има огромна надежда, заключи Христо Иванов.

Христо Иванов: Кризите са няколко, но най-важна е българската държавност

Христо Иванов: Кризите са няколко, но най-важна е българската държавност

Още през миналата есен ДБ е настоявала за информационна кампания и амбициозен план за ваксинация