Смятам, че няма проблем с листите. Следващите дни ще излезе окончателната информация какво е разпределението, къде са водачите на ДБ и къде са водачите на ПП", заяви представителят на коалицията "Продължаваме промяната" - "Демократична България" Искрен Арабаджиев в студиото на БНТ.

На въпрос как са разпределени имената на лидерите на листите, Арабаджиев отговори така:

"Взехме резултатите от последните избори и казахме - стремим се да има такова разпределение, което да отговаря на силите в последния парламент. По същия начин и за водачите на листите - видяхме къде са най-активните хора, съобразихме се с желанието на някои от колегите и всички си стиснахме ръцете. Ще настояваме не само предизборно, но и след изборите да си спазваме коалиционните договорености".

Ние сме демократични партии, които имат устав и съобразно него са взети решенията. В рамките на ПП в устава е разписано, че изпълнителният съвет на партията определя водачите, допълни Искрен Арабаджиев.

Лорер призна за "търкания" в листите на ПП/ДБ

Лорер призна за "търкания" в листите на ПП/ДБ

Процесът по събиране на 6 партии в една предизборна листа очевидно не е лесен

Арабаджиев коментира острите думи на Александър Дунчев и напускането му от "Продължаваме промяната", като го нарече "емоционален" и каза, че той е поставил условие да бъде водач на листа, което не е било прието.

Той беше категоричен, че ПП нямат вина за това, че България няма да влезе в еврозоната поне до 2 години. По думите му, е показана последователност и желание да се приемат законите за влизането в еврозоната.

Никола Минчев: Дунчев постави ултиматум за листите

Никола Минчев: Дунчев постави ултиматум за листите

Обединение на ПП с Демократична България е коалиция на принципите, а не на спасението