Служебното правителство е изцяло на ГЕРБ и някъде там в гербаджийските сенки прозира и ДПС. Това, което сториха на Конституцията доведе до този служебен кабинет и политическа криза. Това мнение изрази пред журналисти в кулоарите на Партийния дом депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов за оттеглянето на депутата от заместник-председател на ГЕРБ Даниел Митов да бъде служебен външен министър.

Той призова медиите да питат за служебния кабинет съпредседателя на ПП-ДБ Христо Иванов, тъй като той е позволил на Бойко Борисов да контролира изцяло служебното правителство.

Станислав Балабанов посочи, че в Партийния дом има тежък сюрреализъм - Бойко Борисов говори едно сутрин, на обяд друго, а на следващата сутрин взима съвсем друго решение.

Първо ще бъде изслушан Бойко Рашков на временната парламентарна комисия за Агенция "Митници" и участието на вече бившия финансов министър Асен Василев в тях, уточни Балабанов.

Във връзка с договора с "Боташ" Павела Митова от ИТН заяви, че ще дадат доклада с турската компания на прокуратурата. ИТН подкрепят да има извънредно заседание на парламента по доклада с "Боташ". Към момента обаче не е ясно дали са постъпили документи и становища на адвокати. Павела Митова се надява да има резултатност от извънредното заседание на парламента, да не се ощети държавата и Европейската комисия да не се базира на доклада като веществено доказателства в своите действия по осъждането на България.

"Докладът на комисията е изготвен изключително коректно, представени са фактите и обстоятелства от документите, изискани от всички народни представители. Срамота е, ако поредната временна комисия не излезе с доклад, каквото е намерението да бъде потулен", каза още Павела Митова.

Договорът с "Боташ": Газ в излишък на неопределена цена, но с такси и комисиони

Договорът с "Боташ": Газ в излишък на неопределена цена, но с такси и комисиони

БСП говори за тежки корупционни практики