Няма никакви аргументи защо Марияна Николова е избрана за вицепремиер, смущаващо е, че премиерът Борисов отсъства от пленарната зала, при една такава "важна, съществена рокада и то в критична ситуация за България, би трябвало да изслушаме аргументите на господин Борисов", коментира пред БТВ говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева.

"Това е редно в една демократична държава, може би е нормално в един автократичен режим. Важни са в този момент аргументите, защото хората вече излизат на улицата, защото търпението вече им свършва", обясни тя.

Йончева коментира и че не е казвала, че се чувства застрашена, винаги е карала личния си автомобил като депутат, нито веднъж не е ползвала кола на парламента в служебните си пътувания. "Предложиха ми от БСП, защото имат определена информация и аз бях поставена в ситуация да не откажа", добяви говорителят на БСП.

Марияна Николова замести Валери Симеонов

Марияна Николова замести Валери Симеонов

Депутатите от "Атака" не присъстваха в парламентарна зала

Арогантното поведение на властта, а не Валери Симеонов изкарват хората на улицата, "Симеонов подпали това недоволство, той даде израз на това недоволство по някакъв начин, но арогантността на цялото правителство се състои в това, че от сутрин до вечер говорят колко е добре България, докато хората мизерстват и няма никакъв изход от тази мизерия", добави Йончева.

Веселинов: На протестите се гледа като на реални проблеми, извеждани от хората

Веселинов: На протестите се гледа като на реални проблеми, извеждани от хората

Конструктивни решения и първо участие в управлението - най-голямото постижение на "Обединени патриоти"

Тя коментира, че 53% от българите са работещи бедни, те получават чисти доходи 460 лв. В същото време правителството говори за икономически растеж, но никой не казва от какво е този икономически растеж. Икономическият растеж не е поради работеща икономика, а защото българи изпращат от чужбина помощи за своите роднини. Всяка година изпращат по 2,5 млрд лв. в България работещи българи и става дума само за суми по банков път, обясни тя.

БАН констатира демографската криза

БАН констатира демографската криза

Институтът излиза с прогноза в три варианта

България няма никакъв растеж. Според БАН цифрата вероятно е два пъти по-голяма. Говорим, че е спаднала безработицата и най-вероятно най-спаднала е в най-бедните райони, защото хората заминават, те вече не желаят, не могат да работят в България. В България няма никакво чувство за справедливост. Преките чуждестранни инвестиции са паднали повече от 10 пъти за последните 10 години", допълни Йончева.

Нинова към строителите: Не ни плашете, а гарантирайте качество

Нинова към строителите: Не ни плашете, а гарантирайте качество

Лидерът на БСП определи поведението им като абсурдно

Във връзка с исканата от строителния бранш оставка на Йончева, тя коментира" "Искаме от АПИ да ни даде разрешение да бъдат взети в присъствието на АПИ, на експерти, на КАТ, проби от четирите магистрали, от тези участъци, които са построени в последните 5 години, защото след петата година има степен на износване. Става дума за четирите магистрали "Тракия", "Хемус", "Марица" и "Струма". Това за моя голяма изненада предизвика тази бурна реакция".

Йончева: Добрев, Биков и Тодоров се опитват да ме сплашат, но номерът им няма да мине

Йончева: Добрев, Биков и Тодоров се опитват да ме сплашат, но номерът им няма да мине

Методите за репресии на ГЕРБ са класическа схема

Елена Йончева обясни, че до 40% от стойността на автомагистралите се връща обратно към властта, поне според много експерти. "С една такава проверка ние не само ще дадем цялостна картина, но ще докажем дали това е така, дали има обосновани съмнения за едно такова предположение".

За поискания от прокуратурата имунитет и евентуалният свидетел, Йончева коментира, че свидетелят вероятно е един от депутатите, подали сигнала, Делян Добрев, Тома Биков или Антон Тодоров. "Прокуратурата не е повдигнала обвинения. Аз си дадох имунитета", допълни тя.

За трима депутати прокуратурата събира обвинение

За трима депутати прокуратурата събира обвинение

Това са депутатите Елена Йончева от БСП; Георги Михайлов от БСП и Борис Кърчев от ПП "ГЕРБ"