ВМРО, ATAKA и НФСБ загърбиха личния егоизъм, вождизъм и партийната мегаломания и поеха по трудния път за спасение на България.
Обединените патриоти официално откриха предизборната  си кампания пред съмишленици, събрани от цялата страна в зала Универсиада.

"Няма да бъдем майка, баща или пилот на нацията. Ние ще бъдем сърцето на българската нация, което ще тупти с проблемите на тази нация. Щe бъдем меча, който ще се стовари върху всички, които предават България". С тези думи кандидатът за президент Красимир Каракачанов започна президентската битка.

Сред приоритетите му като президент той нареди познатите теми с монополите, циганизацията и циганската битова престъпност, демографската криза. Основна точка в платформата му е сигурността на България.

Каракачанов се закани, че ще свиква всеки месец КСНС с конкретни идеи, а не само празни приказки.

По отношение на външната политика кандидат-президентът се обяви за балансирана такава: тук няма фили и фоби, а има български национален интерес, който ще защитаваме.

Мощно рамо по отношение на българските общности зад граница му обеща и вицето Явор Нотев. Нито един етнически българин, който е пожелал да се завърне, няма да се срещне с познатата бюрокрация. Край с рушветите за българско гражданство, обеща той.

Що се отнася до другите правомощия на вицепрезидента относно помилването, Нотев бе категоричен, че нито един престъпник, накърнил честта и изгаврил се с български гражданин, няма да бъде помилван.

В името на „достойна, независима и суверенна България“ Волен Сидеров и Валери Симеонов забравих за старата вражда.

Кой, ако не ние, кога, ако не сега. Край на сеира. Ние се обединихме и сме твърдо решени да разтревожим враговете на България, закани се лидерът на "Атака".

Ние сме победители. Това не е предизборна схема, това е исторически ход. Оттук нататък политиката няма да е същата, добави още Сидеров.

Според Валери Симеонов, вече е ударил часът истинските патриоти да се намесят в управлението. Той припомни всички успехи, които патриотите са постигнали в парламента по национално значими въпроси.

След тези две години трябва да си тъп, за да не си разбрал, че в обединението е силата, подчерта Симеонов. Подкрепа за патриотите засвидетелстваха и от Народен съюз, Бг Патриот и други патриотични организации.