Служебният регионален министър арх. Виолета Комитова си тръгва и не знае защо частна фирма като "Автомагистрали - Черно море" излиза на протест пред регионалното министерство. Пред журналисти в кулоарите на парламента Комитова заяви, че този проблем ще остане да се решава за вбъдеще от новия регионален министър.

Комитова посочи, че няма покана от страна на "Продължаваме промяната" да остане редовен регионален министър. Тя ще предаде щафетата на новия регионален министър и с достойнство да се оттегли от работата, която изпълнявала през последните месеци.

На въпрос на News.bg каква оценка си поставя за работата си като служебен регионален министър, Комитова отбеляза, че не може да си дава оценки, но смята, че с някои въпроси се е справила, но с други не е успяла. Оценката ми я дава обществото, каза още тя.

Комитова: Строим пътища, без да ги обезпечаваме с гаранционни срокове

Комитова: Строим пътища, без да ги обезпечаваме с гаранционни срокове

Тя коментира състоянието на пътищата у нас и скандалите, които гръмнаха в последно време около магистралите ни

Иначе за протеста на "Автомагистрали - Черно море", Комитова обясни, че това е частна компания, работила по отсечката "Чирпан - Стара Загора", имали договор от януари месец тази година, строежът приключил юли месец. Комитова уточни, че фирмата е част от група от десет фирми, сключила договор на обща стойност 207 млн. лв. за ремонта на отсечката на АМ "Тракия". Тези средства не били осигурени в бюджета на АПИ и за това не им били изплатени всичките суми. "Те имат договор с държавната компания "Автомагистрали", а от едната страна на договора стои подписа на господин Стоян Беличев, който е сключил десетте договора за тази отсечка, не знам какво ще търсят от регионалното министерство", коментира Виолета Комитова.

Работници с ултиматум да се изплатят парите на работодателя им „Автомагистрали Черно море“

Работници с ултиматум да се изплатят парите на работодателя им „Автомагистрали Черно море“

Пътни строители излизат на протест с искане държавата да им плати 36 млн. лева

Припомняме, протестите на пътните строители през пролетта и лятото на тази година започнаха именно от двете фирми "Автомагистрали - Черно море" и ИСА, които си искаха парите за строежа на отсечката Чирпан - Стара Загора. Тогава от МРРБ признаха, че има неизплатени суми, като обявиха план за погасяването им. Виолета Комитова обаче изказа мнение, че тези две фирми по никакъв начин не са свързани с другите, и по-масови протести, които се състояха в центъра на София, в които се включиха пътностроителни фирми, реално неизвършвали дейност, но взимали крупни аванси за бъдещо строителство.

Първото служебно правителство вече предостави на прокуратурата редица договори, сключени в нарушение на закона за обществените поръчки. Общо 3,7 милиарда са задълженията на държавата към строителни фирми, но от финансовото ведомство признават само въпросните 1,3 милиарда.