С изпълнение на Графа и Акага стартира предизборната кампания на Синята коалиция в препълнената зала 1 на НДК. Обградени от развявани сини и оранжеви знамена, лидерите на партиите, съставляващи синята коалиция, направиха обръщения към хилядите съпартийци и симпатизанти.

Пръв откри кампанията за евроизборите лидерът на СДС Мартин Димитров, който изтъкна, че страхът от сините е предизвикал ДПС и БСП да започнат война съд СДС и Синята коалиция и заяви уверено: „Политическата мафия ще бъде все по-агресивна към нас, защото знае, че губи".

Ние ще свалим от власт кликата на Станишев и Доган, за да върнем справедливостта и правилата в държавата, компетентността в управлението и доверието в Европа.

По-рано днес:
Десните готови пак да измъкнат страната от кризата
Още...

По думите на Димитров синята коалиция държи ключа към следващото управление на България. Той призова за победа в първата изборна битка - за достойно българско представителство в ЕП.

Името на бъдещето на демокрацията е синята коалиция, подчерта Димитров. Синята коалиция е коалиция на истината, обединение на честните срещу лъжата, на хората с достойнство срещу ченгетата, на хората, които вярват срещу продажниците, отбеляза още той.

Управляващите ги е страх от синята коалиция, уверено заяви лидерът на ДСБ Иван Костов. По думите му, управляващите искат непременно да останат на власт, защото ги е страх. Страх ги е вас, се обърна той към препълнената зала.

Не ги е страх от Атака, нито от Ред, законност и справедливост, най-малко от НАПРЕД, не ги е страх от ГЕРБ по много причини. Страх ги е тези демократи, които от преди 20 години останаха верни на своя анитикомунизъм, добави Костов, прекъснат от бурни аплодисменти.

Той припомни синята мечта - членството в НАТО и ЕС и подчерта, че вече е време добрите да дойдат на власт и добави - хората с идеите, хората, които ги боли за България.

Тези, които ни управляват, ги боли само като им се изпразнят сметките изтъкна Костов. Проблемите с регистрацията на СДС той определи като „мръсна хватка" и каза, че управляващите трябва да си получат заслуженото. Костов призова за единство, на което залата бурно скандира „Единство, единство, победа, победа!".

Да бъде изчистен образа на България, призова от своя страна Анастасия Мозер. По думите й, да не вярваш в победата в синьооранжервата коалиция, е все едно да не вярващ в победата на доброто.

Сезгин Мюмюн посочи днешното ДПС като основен враг на малцинствата, а федерация „Справедливост България" като единствената алтернатива на ДПС.

Единствено десните политически сили са гарант за правата на малцинствата, подчерта Мюмю. Федерация „Справедливост България има един път и той е със синята коалиция, уверено заяви той Мюмюн.