БСП сезира Прокуратурата за саботажа с проваления сигнал при прякото излъчване на събора в Бузлуджа.

Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова на специален брифинг веднага след приключването на събирането на социалистите. Тя настоя Прокуратурата да даде отговор на въпроса кой е авторът на саботажа.

Вече е подаден сигнал до Главна прокуратура както от страна на БСП, така и от страна на телевизията, с която партията е сключила договор.

Корнелия Нинова обясни случилото се вчера.

Прякото излъчване е било предвидено да започне от 11 часа. От 10.30 до 11 часа телевизията е излъчвала нормално и без проблем всичко, което се е случвало на Бузлуджа. Точно в 11.00 сигналът е прекъснал.
От БСП е направено всичко възможно прякото предаване да бъде прехвърлено на друга телевизия, но и там 5 – 10 минути след започване на излъчването сигналът прекъснал.

 „Видяхме се принудени да използваме сателита на БНТ, 10 минути след като те започнаха, беше изключена и сателитната връзка на БНТ”, посочи Корнелия Нинова.

„Смятаме, че това беше саботаж на националния събор на БСП и на левицата. Не знаем кой е, очакваме прокуратурата да направи своето разследване, но допускаме, че това не може да бъде направено от случайни хора”, заяви Нинова. По думите й това може да бъде направено само от хора с достатъчно възможности в държавата.

Лидерът на левицата определи случилото се като тежка цензура срещу опозицията и като посегателство срещу свободата на словото.

Г-н Борисов, обръщам се към него, защото не знам кой в прокуратурата ще каже, но само хора с много силна позиция и власт могат да направят такова нещо. Ако сте вие, това е недопустимо – да посегнете на свободата на излъчване на опозицията и показва само едно притеснение от това, което щеше да се види на Бузлуджа”, заяви Нинова.

Голяма политика за малкия човек, обеща Нинова пред хиляди на Бузлуджа

Голяма политика за малкия човек, обеща Нинова пред хиляди на Бузлуджа

България на почтените, а престъпниците – в затвора

Тя благодари на всички 55 хиляди души, дошли на събора, както и на всички служби, ангажирани за нормалното му протичане.

"Искаме прокуратурата да каже какво стана и кой се опита да скрие събора и гласа на опозицията", категорична бе Нинова.

Не сме детска градина, за да се нагаждаме към ГЕРБ, отсече на Бузлуджа Нинова
Обновена

Не сме детска градина, за да се нагаждаме към ГЕРБ, отсече на Бузлуджа Нинова

Лидерът на БСП е убедена в общата лява кандидатура за президент

Според нея очевидно БСП е по-силна след събора и това се показва от последните резултатите от проведените социологически проучвания.
Според лидера на левицата съборът на Бузлуджа е показал тази нова вълна и енергията на партията от присъствието на много млади хора.

Весела Лечева поведе 125 млади социалисти към Бузлуджа

Весела Лечева поведе 125 млади социалисти към Бузлуджа

Отбелязват 125 години от основаването на социалистическото движение

На въпрос какви шансове има кандидатът на лявото, ако той не бъде изявен лидер, Нинова заяви: „Поела съм партията преди два месеца с ангажимент, че ще я изведа до победа на парламентарни избори - имам да свърша тази работа и президентските избори няма да бъдат кандидатурата на БСП .
Смятам, че общата кандидатура на левицата ще има много голям шанс. Балотаж със сигурност и борба за победа на втори тур”, заяви Нинова, след като препотвърди ангажимента си към волята на партията – да има обща лява кандидатура.

Очаква се тя да бъде официално обявена на 14 август.