Лидерът на БСП Корнелия Нинова е убедена, че с АБВ ще излъчат обща кандидатура за президент. Това тя коментира на Националния събор на левицата на Бузлуджа.

"Абсолютно съм убедена, и не само за АБВ, че кандидатурата ще подкрепят и други леви съюзи, патриотични и граждански организации", заяви Нинова.

Тя съобщи, че на 9 август отново ще има среща с " Движение 21", а на 12 август с АБВ.

"Ние отиваме с нашите кандидатури - партийни и надпартийни, които са получили най-много номинации от конференциите”, обясни лидерът на БСП.

Нинова поясни, че е във връзка и с двамата лидери (бел.ред Г. Първанов и Т. Дончева) и е наясно, че те ще дойдат със своите предложения.

На въпрос дали очаква Бойко Борисов да е кандидатът на ГЕРБ и дали в този случай тя самата ще участва в битката за "Дондуков" 2, председателят на Социалистическата партия отговори, че при ГЕРБ всичко е възможно.

"Борисов е непоследователен в позицията си, обикновено казва, че няма да се кандидатира, но не изключвам и да го направи", предположи Нинова.

Тя обясни, че, независимо от това, ако на 14 август БСП вече има официален претендент за държавен глава, няма как да го сменят заради Бойко Борисов.

"Не сме някаква детска градина, която ще се нагажда според тях, имаме самочувствието, че ще излъчим много силен човек и тръгваме на тази битка на 14 август, няма да чакаме повече никого", декларира лидерът на БСП.

Голяма политика за малкия човек, обеща Нинова пред хиляди на Бузлуджа

Голяма политика за малкия човек, обеща Нинова пред хиляди на Бузлуджа

България на почтените, а престъпниците – в затвора

От Бузлуджа бившият лидер на социалистите и настоящ президент на ПЕС Сергей Станишев също изрази убеденост, че в победата на левицата на предстоящите президентски избори.

 „Време е! За обединение, за промяна, за нова победа на левицата. БСП е емоция, завлядяваща сърцата на стотици хиляди българи... От този връх трябва да отправим и нашето послание към България с емоция и вяра“, заяви в словото си Станишев.

Той повтори своята теза, че във времената на тежки изпитания и за Европа, и за България единствено социалистите могат да поведат към промяна и към нова надежда.

„Няма кой друг да го стори – и в България, и в Европа. Затова е нужно сплотяване, воля за победа и ярка кампания, която да спечели сърцата на българите”, категоричен е Сергей Станишев.

По думите му истинската битка на тези избори ще е БСП – ГЕРБ. А спечелването на президентския вот ще трасира пътя на левицата към победа на предсрочните парламентарни избори догодина.

Като доказателство за тезата си той припомни изборите през 2011 година, които според него не са спечелени, а са откраднати – в секциите, в комисиите.