Омбудсманът Мая Манолова няма никакви политически амбиции. Това стана ясно по думите й в ефира на bTV. Имам намерение да си върша работата, отсече националният омбудсман. Това е причината да предложи бартера за оставката й срещу нов закон за хората с увреждания.

Манолова предлага размяна: оставка срещу проблемите на майките
Обновена

Манолова предлага размяна: оставка срещу проблемите на майките

Ще стои докрай до майките на деца с увреждания, закани се омбудсманът

Тя е категорична, че действията й са в името на справедливостта и не са свързани с предизборна кампания за кметското място в столицата. Манолова нямало да пречи на хората, които се притесняват от рейтинга й.

Тя е категорична, че би напуснала поста си, подавайки оставка, ако ще се помогне на хората ас увреждане. "Ще продължавам да се боря за хората", отсече омбудсманът.

"Както се разбра този закон се обсъжда от 10 години, колко още трябва. Ще са нужни още малко над 100 милиона лева, за да се предоставят пари за асистентски услуги на 70 хиляди хора с увреждания", обясни Мая Манолова и допълни, че разбира, че всеки иска пари от финансовото ведомство. Парите, които сега се ползват за хората с увреждане, не се разпределят правилно, посочи тя.

Мая Манолова докрай отстоява каузата на протестиращите майки

Мая Манолова докрай отстоява каузата на протестиращите майки

Опитвали да унизят майките

Мая Манолова е изненадана, че в Министерството на труда и социалната политика няма разчет колко точно са хората с увреждане в страната.

"Всеки да си даде сметка, че може да се окаже в тяхната позиция", поиска омбудсманът.

Припомняме във връзка с протеста на майките на деца с увреждания социалният министър Бисер Петков подаде оставка, но ден по-късно беше върнат на поста си от премира Борисов.

Борисов очаква решение за проблемите на майките на деца с увреждания

Борисов очаква решение за проблемите на майките на деца с увреждания

Чака да види колко ще струва

След него оставка подаде и зам. социалният министър Росица Димитрова. Премиерът Бойко Борисов прие оставката на заместник социалния министър.Тя подаде оставка заради общественото недоволство по повод участието й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, която се проведе в Ню Йорк.

Въпреки рокадите палатковият лагер пред парламента на протестиращите майки остана. Към тях се включиха и майки на деца с увреждания от Хасково. 

Премиерът прие оставката на зам.-министър Росица Димитрова

Премиерът прие оставката на зам.-министър Росица Димитрова

Скъпа командировка е причината за подадената оставка на заместника на Бисер Петков

Майките не одобряват оставките, според тях те няма да решат проблема. 

Омбудсманът Мая Манолова заяви, че е много важно въпросният законопроект, който, по думите й, е изработен заедно с майките на деца с увреждания, да влезе в парламента.