В следващия бюджет на Европейския съюз е важно да има достатъчно пари за справяне с киберзаплахите и предизвикателствата на цифровизацията.

Това заяви българският еврокомисар Мария Габриел, която в предишния мандат на ЕК отговаряше за цифровизацията, цитирана от БНР.

Днес Габриел участва във форум за киберполитики в София и обсъди и темата дезинформация. 

Шефът на нотариалната камара: Не знам още къде могат да се ползват изтеклите лични данни

Шефът на нотариалната камара: Не знам още къде могат да се ползват изтеклите лични данни

Нотариусите проверяват истинността на документите

"Обръщам тук внимание на кодекса с добрите практики за борба с дезинформацията. Годината изтече. Предстои доклад до края на годината за това какво Фейсбук, Гугъл, Туитър, Мозила и Майкрософт са направили", обяви Габриел. 

НАП, ДАНС, МВР проверяват евентуална хакерска атака

НАП, ДАНС, МВР проверяват евентуална хакерска атака

В един файл срещу над 1,1 млн. ЕГН-та са изписани доходи и вноски

По думите й след една година ще има анализ на това, което те са свършили. На базата на анализа ще направят и бъдещи предложения, които не изключват и законодателни предложения, обясни Мария Габриел, чийто настоящ ресор е "Иновации и младеж".

Вицепремиерът Марияна Николова подчерта, че институциите трябва да си сътрудничат при предотвратяване на киберинциденти.

тя изтъкна, че все по-голям процент от нашите лични данни се съхраняват в електронен вид в множеството различни бази данни. Този процент ще се увеличава все повече и повече.

"Нашият приоритет е да защитим тези бази данни по възможно най-добрия начин. Това може да стане възможно като всички институции работят заедно за повишаване нивото на мрежовата и информационната сигурност", допълни Николова.