Партията "Воля", основана от Веселин Марешки, ще се яви на първите си парламентарни избори на 26 март. След изненадващо високия резултат на президентските избори, Марешки събра и не малко известни от преди това имена в публичното пространство и представи екипа си, с който смята да промени управлението в страната.

Предвижданията са обаче, че в следващия парламент, "Воля" ще влезе, но ще остане в опозиция. Такова е и категоричното намерение на партията, заявява преводачът Мажд Алгафари.

По думите му ако става дума за коалиция, те биха го направили от сега. "След като досега не сме се коалирали, коалиция с никой", уверено заявява Алгафари.

По думите му в момента предизборно върви коалиране, но това показва единствено желание за спасяване на депутатските места. А именно това е желанието и целта на "Воля" да промени.

"Искаме си България. Тя е рай, но затрупан с много прах. Ние трябва да я почистим. Трябват професионалисти, които да почистят България и да я направят този рай, който тя е била винаги. След като е била значи може пак да бъде", заявява Мажд Алгафари.

Повече за намеренията и надеждите на младата партия - в интервюто на Десислава Антова.