Моника Станишева отрича да е замесена с "Инерком". Тя определи това като фалшива новина. Станишева заплаши ГЕРБ, че ще трябва да доказват думите си в съда.

В официална своя позиция, разпратена до медиите Станишева категорично заявява, че няма общо с "Инерком".

БСП и ПЕС стоят зад ЧЕЗ, разкриха от ГЕРБ

БСП и ПЕС стоят зад ЧЕЗ, разкриха от ГЕРБ

ГЕРБ откриха "гадовете" на "Позитано"

"Като човек с повече от 20-годишен опит в журналистиката и във връзките с обществеността, не съм и подозирала, че технологията на черния ПР ще достигне до такова дъно", изуми се Станишева. По думите й причина за този "черен ПР" е стремежа на някои политически сили да се разтоварят от огромното гражданско напрежение.

Моника Станишева изтъква, че уважаваното от нея издание "Капитал" е публикувало информация, която замесва името й и това на компанията, която тя управлява - "Актив Груп", с купувача на ЧЕЗ "Инерком България".

"Длъжна съм категорично да заявя, че нито аз лично, нито "Актив Груп" като агенция имаме нещо общо с ПР-обслужването на г-жа Върбакова или притежаваната от нея компания. А опитът да бъда замесена с фирма "Инерком" категорично е фалшива новина", отсече Станишева.

Драгомир Стойнев скочи на фалшивите новини на ГЕРБ

Драгомир Стойнев скочи на фалшивите новини на ГЕРБ

ГЕРБ наистина превърнали трибуната в селска седянка

По думите й е добре известно, че всеки човек с по-висока компютърна грамотност може да промени мета данните на документите във всеки файл.

Според нея е учудващо, че една политическа сила, която претендира да бъде сериозна, може да използва медийни спекулации, които не са основани на факти.

"Категорично заявявам, че няма да позволя името ми да бъде замесвано в подобни нелепи сценарии и че всеки, който разпространява неверни твърдения за мен, ще трябва да ги докаже в съда", отсече в официалната си позиция Моника Станишева.

БСП отрича връзки с бизнеса на Моника Станишева

БСП отрича връзки с бизнеса на Моника Станишева

БСП е с ясна и последователна позиция - не някой, а държавата да изкупи ЧЕЗ

Припомняме, Спас Гърневски заяви от трибуната на НС, че купувачът на активите на ЧЕЗ е разпространил прессъобщение, чиито автор е Моника Йосифова. Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев. Така Гърневски посочи "кои са гадовете".От БСП веднага реагираха и обвиниха управляващата партия, че разпространява фалшиви новини. Левицата отрече да има връзки с Моника Станишева или с дейността на купувача на ЧЕЗ - "Инерком".

Ден преди това 200-300 души протестира пред сградата на Министерски съвет  против сделката с ЧЕЗ. Към протеста се включиха социалисти и лидерът на БСП Корналия Нинова. Протестиращи поискаха оставката на премиера Борисов.

Припомняме, скандалът с ЧЕЗ започна след като на 22 февруари 2018 г. стана ясно, че чешката ЧЕЗ е одобрила сделката за продажба на активите в България и купувача "Инерком Груп", последва скандал. Тогава министърът на енергетиката Теменужка Петкова подаде оставка, защото познава собственика на фирмата Гинка Върбакова.

Делян Добрев, депутат от ГЕРБ и бивш енергиен министър, изказа съмнения по отношение на сделката и по-точно спрямо това дали купувачът има опит и може да осигури поддръжката на ЕРП на една трета от България.

От интервю на Гинка Върбакова стана ясно, че сделката за активите на ЧЕЗ може и да не минава за одобрение от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това беше потвърдено от шефа на Комисията Иван Иванов.