От БСП отрекоха да са свързани с дейността на купувача на ЧЕЗ - "Инерком". "БСП не носи отговорност за ничии бизнес дела".

Това заявяват в изключително лаконична позиция, разпространена до медиите от Българската социалистическа партия.

Поводът е прочетена декларация по-рано през деня в парламента на депутата на ГЕРБ Спас Гърневски. В нея се казва, че съпругата на лидера на ПЕС Сергей Станишев - Моника Станишева е свързана с дейността на купувача на ЧЕЗ - "Инерком", собственост на Гинка Върбакова.

БСП и ПЕС стоят зад ЧЕЗ, разкриха от ГЕРБ

БСП и ПЕС стоят зад ЧЕЗ, разкриха от ГЕРБ

ГЕРБ откриха "гадовете" на "Позитано"

Припомняме, след като вчера бе разпространено прессъобщение от "Инерком" до медиите, се появиха твърдения, че кризисният ПР на българската компания се води от фирмата на Моника Станишева.

"Внушенията, които обвързват партията с едни или други частни интереси, са абсурдни, защото БСП е с ясна и последователна позиция - не някой, а държавата да изкупи ЧЕЗ", се посочва в позицията на БСП.

Драгомир Стойнев скочи на фалшивите новини на ГЕРБ

Драгомир Стойнев скочи на фалшивите новини на ГЕРБ

ГЕРБ наистина превърнали трибуната в селска седянка

Интерес кой се грижи за връзките с обществеността на Гинка Върбакова предизвика нейното изказване по време на съвместното заседание на Комисията по енергетика и на комисията за контрол над службите в парламента. Тогава Върбакова запита: "Как може млада дама на 28 години от село Крушовица да си купи Техноимпекс?".

Дори дългогодишни политолози от десния политически спектър признаха, че не са знаели колко годишна е била Корнелия Нинова - настоящ лидер на БСП, когато участва в приватизацията на това дружество.

Припомняме, скандалът с ЧЕЗ започна след като на 22 февруари 2018 г. стана ясно, че чешката ЧЕЗ е одобрила сделката за продажба на активите в България и купувача "Инерком Груп", последва скандал. Тогава министърът на енергетиката Теменужка Петкова подаде оставка, защото познава собственика на фирмата Гинка Върбакова.

Делян Добрев, депутат от ГЕРБ и бивш енергиен министър, изказа съмнения по отношение на сделката и по-точно спрямо това дали купувачът има опит и може да осигури поддръжката на ЕРП на една трета от България.

От интервю на Гинка Върбакова стана ясно, че сделката за активите на ЧЕЗ може и да не минава за одобрение от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това беше потвърдено от шефа на Комисията Иван Иванов.