35-годишен перничанин е задържан за купуване и продаване на гласове. При съвместна операция на служители от ОДМВР Перник и ДАНС са намерени и иззети списъци със 123 имена, срещу които са отбелязвани определени суми.

След провеждането на издирвателни мероприятия и последвал обиск в жилището на 32-годишен мъж са намерени и иззети две компютърни конфигурации, листове с имена, дати и парични суми.

От друг перничанин, 28-годишен мъж са иззети преносим компютър и документи, които се проверяват. Част от лицата, фигуриращи в списъците са установени и доведени за разпит в ОДМВР Перник, а другите се издирват. Той е задържан в ареста на полицията за 24 ч. Уведомена е Районна прокуратура Перник. Образувано е досъдебно производство. Акцията по предотвратяване на купуване и продаване на гласове продължава и в момента.

Полицаи от Роман задържаха жена, която е носила със себе си 25 лични карти. Малко след 10 часа тази сутрин в РПУ-Роман е получен анонимен телефонен сигнал, че към града пътува таксиметров автомобил, в който са се качили две жени, които възнамеряват да купуват гласове за предстоящите избори.

Служителите на реда веднага предприемат заградителни мероприятия и спират лек автомобил "Дачия". В таксито са установени две жени съответни на 50 и на 46 годишна възраст. При извършения обиск се оказва, че едната носи в себе си 25 лични карти и 360 лева. Почти всички от намерените лични документи са на лица от малцинствен произход. Двете жени са разпитани в РПУ-Роман. Те твърдят, че са застъпници на политическа сила.

Служители от полицията установиха търговия с гласове в Плевенско. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 167, ал.3 от НК. На 1 юли в РУ - Пордим е получен сигнал, че в село Згалево се купуват гласове за участие в изборите за 41-во Народно събрание. Незабавно са започнали полицейски проверки и материалите са докладвани на прокурор.

Събрани са достатъчно доказателства, че двама местни жители - на 19 и 26 години, са взели 28 лични карти на хора от селото срещу обещание да им заплатят по 20 лева, за да гласуват за определена политическа партия. Полицейска проверка изяснила, че мъжете са криминално проявени.

Срещу 19-годишния има заведен заявителски материал за кражба, а срещу 26-годишния са заведени 48 заявителски материала за различни престъпления. Той има и 6 криминалистически регистрации и девет присъди от Районните съдилища в Плевен, Троян и Ловеч.
Задържан е за 24 часа със заповед на началника на полицията в Пордим. От прокуратурата е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 167, ал.3 от НК. По случая е образувано досъдебно производство.

Сигнал за срязан кабел на концерт организиран в гр. Джебел, в подкрепа на политическа сила, е бил подаден в полицията в Кърджали снощи, от един от организаторите. По време на последното музикално изпълнение, неизвестно лице е срязало с нож озвучителния кабел. По случая е заведен заявителски материал по чл. 216 ал.1 от НК за повреда и унищожаване на чуждо имущество.