Борисов и Путин трябва да се видят. За това настоява лидерът на АБВ Георги Първанов.

АБВ са притеснени от политиката на кабинета в сферата на отбраната, както и от решението на арбитражния съд за АЕЦ "Белене".

Лидерът на формацията Георги Първанов на брифинг парламента обвини Росен Плевнелиев в провокативни изявления, които не били от национален интерес.

Той настоява държавният глава да дойде в НС и да получи мандат от законодателя какви позиции да защитава на срещата на върха на НАТО.

Президентът да съгласува националната позиция с НС, настоя Калфин

Президентът да съгласува националната позиция с НС, настоя Калфин

Да има ясен мандат преди срещата на върха на НАТО

Първанов иска ненамеса на страната ни във военни действия и територията ни да не се използва за провокативни действия към съседни нам страни. Тези неща са особено важни в актуалната ситуация, категоричен е Първанов.

Това е заучена комбинация, от двата стола ще останем на земята, така той отговори на въпроса дали в кабинета се водят две външни политики - една на Рeформаторския блок и друга на герберите.

Азбукарите са изненадани от възторга на управляващите, с който те приемат решението на арбитража за "Белене".

Виждаме големият шлем с обратен знак - поражение във всяко направление, убеден е Георги Първанов.

Газов хъб пък можело да има у нас, ако е имало "Южен поток" и сме разпределяли газ от "Набуко". Интерконекторите са байпас, обясни лидерът на АБВ. Правела се имитация на действия за газова независимост според него.

Тройната коалиция не трябваше да плаща аванс за АЕЦ „Белене”, критикува Добрев

Тройната коалиция не трябваше да плаща аванс за АЕЦ „Белене”, критикува Добрев

Намира решението на Арбитражния съд за справедливо

Трябва да падне мораториумът, който наложил кабинетът „Борисов едно” на развитието на ядрената енергетика според него.

Първанов поиска да се рестартира строителството на АЕЦ "Белене". Нужни било незабавни преговори с руската страната по темата.

На какво разчитаме, недоумява лидерът на АБВ по газовата тема. Категорично Путин и Борисов трябвало да се видят, е мнението на Георги Първанов. Досега трябвало да има поне разговор между двамата. Нужни било стъпки за затопляне на отношенията между България и Русия.