Сблъсъкът между институциите добива размер, мащаб и грубиянски език, от който няма връщане. Това коментира за конфликта между първите мъже в държавата лидерът на АБВ Румен Петков на брифинг.

Институционалният сблъсък вече изключва диалога, убеден е той.

От вчера главният прокурор бил принуден да се включи в конфликта между Радев и Борисов, които до онзи ден влизали и излизали от зайчарници, по думите му.

Ние настояваме този език на брутализъм, на липса на политическа култура да бъде загърбен веднага, настоя Петков. Това отблъсквало хората. Това трябва да се разбере час по-скоро, изтъкна лидерът на АБВ.

Агресията се насаждала от най-високото ниво в държавата. Затова не трябвало да се чудим, че децата били агресивни, че се посягало на лекари и учители.

Борисов за подслушването: Тарикат мъж не писка

Борисов за подслушването: Тарикат мъж не писка

Той самият бил смазан от подслушване, но мълчал

Липсва институционална почит в президента и премиера, по мнението му.

Практиката предполага ДАНС да се отчита пред правителството, това отговори Петков в отговор на въпрос на News.bg има ли основание президентът да се сърди на премиера и дали ДАНС е длъжна да му се отчита за оперативната си работа.

Познавайки Борисов не мога да кажа, че той не се интересува, но не мога да кажа и че той е запознат, посочи лидерът на АБВ. Единият има съмнения, другият има твърдения, обясни той.

Когато тези отношения се изясняват през зайчарника това не е добре, смята лидерът на АБВ. Тази отровена атмосфера отравя обществото, както и партньорите ни. Кой ще дойде да инвестира като утре ще го вкарат в зайчарника, категоричен бе Румен Петков.

Радев пак захапа Борисов - опитал да скрие скандала със СРС-тата в зайчарника

Радев пак захапа Борисов - опитал да скрие скандала със СРС-тата в зайчарника

По думите му скандалите разголвали управленското му безсилие

Припомняме, от държавното обвинение разпространиха записи на телефонни разговори на командира на Военно-въздушните сили Цанко Стойков, част от СРС-та от разследване срещу него. Първият разговор е с Румен Радев. Преди това главният прокурор Иван Гешев обяви, че от досъдебно производство прокуратурата се е сдобила с данни за евентуално извършено от държавния глава престъпление. Заради имунитета обаче производството е спряно. Това обаче е породило искането за тълкуване от страна на Конституционния съд на разпоредбата на член 103 от Конституцията, която засяга имунитета на президента и вицепрезидента.

По-късно държавният глава запита знаел ли е премиерът за подслушването.

От своя страна Борисов заяви, че не иска да знае кого подслушват и кого арестуват.

По-рано днес президентът отново нападна Борисов, посочвайки, че премиерът опитал да скрие скандала със СРС-тата в зайчарника. Заради думите му председателят на Народното събрание Цвета Караянчева подчерта, че Радев вижда сянката на службите да наднича в спалнята му.

Борисов не иска да знае кого подслушват и кого арестуват
Обновена

Борисов не иска да знае кого подслушват и кого арестуват

Някой е цопнал някъде - това не е моя вина, заяви премиерът