Ние сме готови да участваме по някакъв начин в правителство или да подкрепим правителство на опозицията. Toва заяви адвокат Николай Хаджигенов, заместник-председател на коалиция "Изправи се! Мутрин вън!" в сутрешния блок на БиТиВи.

Правителство на малцинството с подкрепа на останалите е работещ вариант, според Хаджигенов. Ако се обединим върху принципите на демокрацията, върховенство на закона и свободата би трябвало да бъдат подкрепени всички парламентарни без ГЕРБ, подчерта той.

Първата караница в 45-то НС - за оставката на кабинета
Обновена

Първата караница в 45-то НС - за оставката на кабинета

Стегнете се, направете си кабинет и този на Бойко Борисов ще отиде в историята, каза Ненков

По думите му трябва да се работи върху принципно обединение срещу ГЕРБ. Хаджигенов е на мнение, че трябва промяна в правилника на Народното събрание.

ГЕРБ вече не е на власт, има председател на НС, който не е специалист по специфични поцинковани изделия, доволен е Хаджигенов. По думите му в последните два парламента Цвета Караянчева служила като смокиново листо на мръсотиите на Борисов. ГЕРБ трябвало да разберат по трудния начин, че вече не са на власт, стана ясно от думите му.

По повод виковете "Мутри вън!", които вчера дойдоха от страна на депутатите от ГЕРБ, Хаджигенов запита дали през последните години именно те от коалицията са лъгали и изнасилвали българския народ, че да бъдат наричани мутри.

Хаджигенов: Разговаряме с ИТН и ДБ отдавна, но Слави мълчи

Хаджигенов: Разговаряме с ИТН и ДБ отдавна, но Слави мълчи

А накрая не се ли оказа, че неопитният е прав, а опитните сгрешиха, запита той

Демокрацията е процес и създаването на коалиции от хора, които са от различни крайности, това е сложен процес. Хаджигенов подчерта, че ще направи всичко по силите си тези ревизии да се извършат, за да се види, че народът трябва да разполага с форма на контрол и да установи нарушенията на Борисов. Той се надява ГЕРБ и Бойко Борисов да разберат скоро какво значи правосъдие.

Трудни следизборни прогнози... нещо неочаквано?

Трудни следизборни прогнози... нещо неочаквано?

Досега нямаме парламент, разпуснат без да излъчи изпълнителна власт, напомня Евгени Кръстев, но има шанс служебното правителство да поизчака до следващата година