В кризисна ситуация няма нужда от самоцелно опозиционно поведение. Тази позиция изрази пред БиТиВи лидерът на БСП Корнелия Нинова. Петъчният председателски съвет бил труден. Премиерът Бойко Борисов не спорил с опозицията за техните предложения за извънредното положение. Всеки лев в извънредното положение да се харчи през актуализация на бюджета, настояват от БСП.

Левите искат отлагане на плащането на сметките и да не се начисляват лихви по време на извънредното положение. По време на извънредното положение ЧСИ- та да не описват имущество. В Германия и Италия приели подобни мерки, по думите на Нинова.

Грижата на червените е за бедните. В извънредния закон, според лидера на социалистите, имало добри текстове, но и такива, които не са с грижа за човека. В кризата се натоварвали хората, но за властта нямало никаква отговорностНатоварвали се работодателите да плащат 50% от заплатите на служителите в неплатен отпуск.

Затвор от 3 години за нарушаване на карантината
Обновена

Затвор от 3 години за нарушаване на карантината

И глоба до 10 000 лева

В закона се наказват и медицински лица, които отказват да изпълняват служебните си задължения. Ако не искат да работят се наказват с пробация и 1000 лева глоба. Частните болници да се подведат в режима на държавните, иска социалистката.

Няма санкции за спекулантите в закона, недоволна е Корнелия Нинова, а глобата за спекула е 100 лева. 

Конгресът на червената партия се отлага. Ние сме дисциплинирана партия, изтъкна лидерът. Изборите в партията се отлагат до отпадането на извънредното положение. Над 40 са номинираните кандидати.

Държавата не може да замени реалната икономика, убеждава Горанов

Държавата не може да замени реалната икономика, убеждава Горанов

Ще има бизнеси, които ще престанат да съществуват