Проектантската и инженерингова компания, която работи изключително в сферата на минната и металургична промишленост "Нипроруда" АД, гр. София, ще проучва минни отпадъци в площ "Жаклин". Това решиха министрите от служебния кабинет "Янев".

Площта е в землището на гр. Маджарово, област Хасково. Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, взето на днешното му заседание. Разрешението за проучване се предоставя за срок от 2 години. През този период дружеството ще вложи минимум 65 хил. лв. в проучвателни дейности.

Прекратяват концесията за доломити от находище "Столюва чукара"

Прекратяват концесията за доломити от находище "Столюва чукара"

Концесионерът не е плащал таксите си

На същото съдебно заседание бе решено "Уестърн тетиан експлорейшън" ЕООД да проучва метални полезни изкопаеми в площ "БГ-1". Компанията ще търси и проучва метални полезни изкопаеми в площ "БГ-1", разположена на територията на община Правец, Софийска област.

Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, взето на днешното му заседание. Разрешението за търсене и проучване се предоставя за срок от 3 години. За този период "Уестърн тетиан експлорейшън" ЕООД ще вложи минимум 1.6 млн. лв. в търсещо-проучвателни дейности. 

Освободиха зам. енергийния министър Николов

Освободиха зам. енергийния министър Николов

Александър Николов бе поел на ръчно управление ТЕЦ Марица изток - 2

С друго правителствено решение бе определено "Баластриери" ЕООД да проучва строителни материали в площ "Брястовицата". Местността е разположена в землището на гр. Асеновград, община Асеновград, област Пловдив. Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, взето на днешното му заседание. Разрешението за проучване се предоставя за срок от дванадесет месеца. За това време "Баластриери" ЕООД ще вложи минимум 28 800 лв. в проучвателните дейности.

Четвъртото решение е компатията "ЕТЕ" ЕООД гр. Гоце Делчев, ще проучва строителни материали в площ "Благовец". Местността е разположена в землищата на селата Лъки и Копривлен, област Благоевград. Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, взето на днешното му заседание. Разрешението за проучване се предоставя за срок от дванадесет месеца. През този период "ЕТЕ" ЕООД ще вложи минимум 47.6 хил. лв. в проучвателните дейности.