Репресиите срещу партия "Възраждане" продължават година, алармира лидерът на партията Костадин Костадинов на пресконференция в пресклуба на БТА днес.

Той започна да изброява атаките срещу партията в последователен ред, като започна от първото дело, което е започнало заради критиките му към мерките срещу епидемията от коронавирус.

Прокуратурата иска да се заличи регистрацията на партия "Възраждане"

Прокуратурата иска да се заличи регистрацията на партия "Възраждане"

Заради нарушения при регистрацията й през 2014 г.

"По него все още няма внесен обвинителен акт и не е известно дали ща има, но делото е на лице", каза Костадинов.

Той посочи и делото, започнало в Апелативна прокуратура във Варна, която се е самосезирала за харченето на субсидията на партията, както и че на 17 януари след протест на членове на "Възраждане" на 15 януари са започнали да валят призовки за разпити на протестиращите - отново как се харчат парите от субсидията.

Цивилни полицаи задърхажа лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов

Цивилни полицаи задърхажа лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов

Той е задържан пред Министерски съвет по време на свое видео обръщение към гражданите

Вчера самият Костадин Костадинов бил привикан на разпит в Костинброд по жалба на кмета на града. Отделно и членове на партията получили призовки за участието си в протестите от лятото миналата година, разпитите ще са утре.

"Почти няма човек от висшите ръководни органи на "Възраждане", който да не е привикван поне веднъж в полицията", жалва се лидерът на партията.

Имаме право на гражданска позиция, утвърждават от ПП "Възраждане"

Имаме право на гражданска позиция, утвърждават от ПП "Възраждане"

Право на отговор на обвинението за посегателство върху офиса на ГЕРБ в Стара Загора

Той добави и искането на прокуратурата за заличаване на партията, когато също са привиквани членове на партията. В момента в партията течала и данъчна ревизия и били привиквани всички, които през 2017-2019 г. или са получавали пари от Костадинов, или той от тях.

По думите му - има три цели в кампанията срещу партията - да се сплашат членовете, да се разколебае и да създаде недоверие сред избирателите.

Ивайло Антов, зам.-председател на "Възраждане" посочи, че заради атаките на властта към партията те са подали жалби до комисаря по европейските човешки права, както и до самата Европейска комисия.

Атаките срещу партията, според лидера на партията Костадин Костадинов, идват от т.нар. "Патриоти", които били на ръба да влязат в следващия парламент. Той е категоричен, че партията няма да се откаже да се яви на изборите и търси представителство в парламента, като вариант било дори партията да се яви на избори с "висяща регистрация" заради делата към нея.

Радев се кандидатира за втори мандат
Обновена

Радев се кандидатира за втори мандат

Това съобщи той по време на годишния си отчет

Относно това дали "Възраждане" подкрепя президента Румен Радев за втори мандат - "интересна новина, но предстои да се обсъди от ръководството на партията дали ще подкрепи кандидатурата на Радев или ще има собствена кандидатура".