ГЕРБ се превръщат в заложници на "Обединени патриоти", а те от своя страна в заложници на своите амбиции. Това заяви Лидерът на БСП-София и председател на групата общински съветници на БСП в СОС Калоян Паргов по време на четвъртото заседание на XIII-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП.

Цел пред БСП е как да направят бедните по-богати, а не богатите още по-богати. Социализмът трябва да се върне, призова Паргов и обеща, че социалистите ще направят всичко възможно да се стабилизира малкият и среден бизнес в страната.

Той оцени управлението на властта като геометрична прогресия, която е съчетана с корупция, министър става зам.-министър, началник на кабинет става вицепремиер, а оставката на тримата министри Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков, които си тръгнаха след катастрофата в Своге, не решават проблемите, припомни той.

Паргов смята, че управляващите нямат усет към решаване проблемите на хората. Трафикът и задръстванията, замърсяването на въздуха, проблемът с паркирането, горенето на боклук в центъра на София, непреасфалтирането на улиците и протестите продължават да бъдат неразрешени.

"Властта е загубила чувствата за справедливост, безпомощност и няма полезен ход. Управлявалата коалиция е безидейна. Държавната администрация е в ступор", констатира Паргов и добави, че всичко води до напълно логичната ерозия в управлението на страната.

Критикуват програмата за качеството на въздуха - не включвала гражданите

Критикуват програмата за качеството на въздуха - не включвала гражданите

НПО-та настояват за повече информираност и прозрачност

Не трябва да се допуска БСП да стане антиевропейска партия, призова той и добави, че пред социалистите имат опонент, който е готов да задържи властта на всяка цена.

"Дали ГЕРБ дали ще падне от власт или БСП ще е между хората, които да свалят управляващите от власт, влизаме в тежка изборна година", посочи лидерът на БСП-София и добави, че е нужен електорален резерв, за да се спечелят изборите убедително. Паргов смята, че догодина ще има и предсрочни парламентарни избори.

От БСП се обявяват за силна, суверенна и законова подредена държава, както и проактивна позиция на държавата в икономиката. Сред другите основните приоритети пред столетницата са икономика, здравеопазване и икономика.

На Борисов му омръзнало да угажда на БСП с предсрочни избори

На Борисов му омръзнало да угажда на БСП с предсрочни избори

Не иска да чува повече подобни въпроси

7 000 души са милионери в зелено, а над 1,6 милиона българи или всеки четвърти българин е под прага да бедността. Хората не искат да бъдат постарому, а правителството не иска да управлява по новому, захапа Паргов управляващите. Той настоява за още съюзници и допълни, че от БСП предлагат алтернатива на досегашния модел на управление.  

Паргов призова за консолидация на партията, консолидация на лявото пространство и всички социалисти, които са готови да бъдат с тях по пътя на промяната. Трябва да се върне доверието на БСП, а не само с думи колко е лошо и как ще става още по-лошо.

Правителството е абсолютно безидейно и няма полезен ход. Предстои изключително тежка политическа зима - зимата на нашето гражданско недоволство. От "Системата ни убива", до "Смяна на системата", от смяна на отделни министри до смяна на цялото правителство".

"Ако искаме да победим, трябва умно с умни хора да дружим и по пътя умно да вървим, ако искаме да победим", заключи лидерът на БСП-София.

Вървим към политическа криза, изход от която е предсрочен вот

Вървим към политическа криза, изход от която е предсрочен вот

А кметът Фандъкова трябва да поеме лично отговорност, не да се крие зад заместниците си, според Калоян Паргов

"В рамките на настоящия парламент, никакви коалиции за БСП не са възможни", обясни Паргов пред news.bg и добави, че не е врачка, за да прогнозира какво би се случило на едни предсрочни избори.

Паргов обаче намекна, че би могло да се окаже, че би могъл да се появи нов политически субект, който да заеме определена част в пространството. Нов политически субект, който може да се появи от ядрото на протестите, обединяващ гражданите. Дали е шоуменът Слави Трифонов, дали някой друг, посочи той.

Паргов призовава да се мисли за интересите на избирателите, а не за личните партийни интереси, защото няма вечни приятели.

 

Борисов и Цацаров при Трифонов оставили чувство за режисираност

Борисов и Цацаров при Трифонов оставили чувство за режисираност

Срещите били бързи ПР реакции

До настоящия момент има три-четири кандидатури за кмет на София, сред които е и името на омбудсмана Мая Манолова, отговори Паргов на въпрос, кои хора очаква да бъдат издигнати от БСП за местните избори.

Много имена се спрягат и вътре и вън от партията. Ще изчакаме да видим резултата на различните партии след европейския вот и след това ще обявим това решение. Имаме поне три, четири кандидати, които на този етап, предвид рейтинга на столичния кмет Йорданка Фандъкова се съизмерими с нея, лаконичен бе Паргов.

На въпрос какво се случва с кандидатурите на Георги Свиленски и Елена Йончева, той отбеляза, че техните кандидатури не са свалени от дневен ред.

Дончева вижда неграмотност, невежество и агресивност като белег на управлението

Дончева вижда неграмотност, невежество и агресивност като белег на управлението

Тя определя Горанов като отмъстителен и злобен човек, не и велик финансист