Час след като от ЦИК обявиха, че до обяд няма сигнали за купуване на гласове и за контролиран вот, първите съобщения за купуване на гласове се появиха в Пазарджишко, съобщи БНР.

Масово в ромските квартали на села в областта са раздавани по 40 лева с бюлетина на кандидат за президент. Жителите на пазарджишкото село Алеко Константиново твърдят, че в тяхната ромска махала и в околните села са раздавани пари срещу глас. Пари са раздавани и в околните села.

Председателят на РИК Йордан Кожухаров нямаше информация за подобни изборни нарушения. В случай, че бъде подаден официален сигнал, той ще бъде проверен от мобилна група. Извън това, изборният процес в областта протича без съществени нарушения.

Студенти не били допуснати до гласуване в столичния район Триадица

Студенти не били допуснати до гласуване в столичния район Триадица

Подаден е сигнал до РИК

Междувременно стана ясно, че 86 сигнала за нарушения в изборният ден са подадени в МВР до обяд. Пет от тях са съотносими към работата на ведомството. Част от подадените сигнали са за продажбата на алкохол в изборния ден.

Изборният ден не може да бъде прекъснат, увериха от ЦИК
Обновена

Изборният ден не може да бъде прекъснат, увериха от ЦИК

В столичния кв. "Младост" гласуващите влизали три пъти в "тъмната стаичка"

От МВР напомнят ,че гражданите, които нямат валидни лични документи, могат да получат удостоверение до 19 часа днес. 360 удостоверения за гласуване са издадени до ранния следобед от поделенията на полицията.