Консултациите при президента нямали смисъл. Затова Обединените патриоти не присъствали. Това стана ясно от коментара на лидера на НФСБ Валери Симеонов в кулоарите на парламента.

Това е поредното мероприятие на президента Радев,което цели единствено медийна реклама, убеден е той. Смисълът от подобно обсъждане не бил много ясен. От КСНС нищо не произлязло.

Мястото на диалога за изборните промени е в парламента, заяви на свой ред Красимир Ципов от ГЕРБ. Затова и групата не изпрати свой представител при президента. Герберите затова създават работна група, за да се постигне максимален консенсус за изборните правила. Ципов недоумява защо президентът организира тази среща, а не отговаря защо ръководството на БСП не присъства на днешното заседание.

Румен Радев: Управляващите избягаха от диалога за изборния процес

Румен Радев: Управляващите избягаха от диалога за изборния процес

На срещата отсъстваха ръководствата на парламента и на МС

Припомняме, президентът Румен Радев стартира консултациите за необходимостта от промени в Конституцията в средата на декември месец, като първата среща бе с представители на академичната общност.

Намерението си да инициира дебат по промени в Конституцията държавният глава анонсира още по време на втория тур на местните избори и потвърди при издаването на указа за назначаване на новия главен прокурор Иван Гешев. Тогава Румен Радев обоснова намерението си с нуждата от реформи в съдебната система, от което зависи просперитета на нацията ни. По-конкретно темата се концентрира в нуждата от промени, така че да се постигне отчетност на главния прокурор.

ДПС: Изборният кодекс може да се опрости

ДПС: Изборният кодекс може да се опрости

"Информационно обслужване" да изготви софтуера за машинното гласуване

Вчера председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обяви, че е постигнато съгласие за създаване на работна група за изготвяне на промени в Изборния кодекс. Тя ще бъде съставена от представители на всички политически сили. Целта на групата е да създаде законопроект за промени в Изборния кодекс.

На днешната среща на президента с представители на БСП, ДПС, ДАЕУ и ГРАО Радев заяви, че управляващите са избягали от диалога за изборния процес. Причината е, че на срещата не се явиха ръководствата на парламента, на министерския съвет и на парламентарно представителните партии на управляващата коалиция. 

Радев не се договаря с никого за промените в Конституцията, освен с народа

Радев не се договаря с никого за промените в Конституцията, освен с народа

Днес щяло да се разбере дали основният закон брани беззаконието