"Обединени патриоти", в частност Валери Симеонов, са отровните пластмаси в българската политика, които тровят обществото. Това заяви пред bTV депутатът от ДПС Хамид Хамид.

По думите му страната в момента тъне в хаос, езикът на омразата се официализира, а всичко това се пренася сред хората.

ДПС иска оставката на Валери Симеонов

ДПС иска оставката на Валери Симеонов

Ничии извинения не вършат работата, убеден Карадайъ

Хамид коментира вчерашните думи на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който каза, че ако патриотите не излязат от властта, партията му ще предприеме конкретни политически действия за промяна на ситуацията в държавата. Според събеседника ДПС разполагат с най-различни способи една опозиция да покаже своята демократична позиция.

Хамид даде и пример: "През последните няколко седмици да сте забелязали, че от ДПС зависи кворумът в Народното събрание? ДПС има своите политически партньори в ЕС, има своите премиери от АЛДЕ, своите евродепутати. АЛДЕ управлява заедно с ЕНП, АЛДЕ осигурява мнозинството в Европейския парламент."

ДПС подкрепят вота на недоверие

ДПС подкрепят вота на недоверие

Джафер: Загубено е време заради или заради незнание, или заради престъпни решения

Депутатът коментира и думите на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, който в края на миналата година заяви, че няма смисъл да се сваля правителството, защото опозицията не е готова да поеме властта.

Според Хамид с днешна дата думите на Доган трябва да се тълкуват така: "Докато не се смени начинът на мислене и моделът на управление, няма смисъл един да си отиде и друг да седне (...) Виждам дори в думите на голямата опозиционна партия БСП стремежа към "Стани да седна".

Валери Симеонов се извини

Валери Симеонов се извини

Не счита за нужно да се аргументира за отношението си

За сметка на това ДПС пък работели по програма за ускорено развитие на страната. Програмата скоро ще бъде представена на обществеността. Тя съдържала 15 панела за развитие на България.