Патриотите се събраха да си чистят отношенията.

Малката коалиция в управлението се затвори в стаята на парламентарната група.

Темата не е ясна, но се предполага, че ще се изчистят спорните въпроси между партньорите в Обединените патироти.
Напоследък различните партии излизат с противоположни позиции, като вчера председателят на ПГ на ОП Волен Сидеров заяви, че са се разбрали да се правят по-чести срещи, за да се избягва мажорният тон.

Последният повод е законът на Ревизоро за горивата, който раздели отделните лидери в коалицията. Вчера атакистът Волен Сидеров обяви, че има съгласие между партньорите. По-късно обаче вицепремиерът Валери Симеонов отсече, че съгласие няма.

ГЕРБ спасява коалицията с радикални промени в Закона за горивата
Обновена

ГЕРБ спасява коалицията с радикални промени в Закона за горивата

Текстовете удовлетворявали всички

В кулоарите на парламента Емил Димитров - Ревизоро заяви, че заради него скандали в коалиционния съвет не би следвало да има. Днес в пленарна зала бяха гласувани промени в Закона за горивата, предложен от Ревизоро. Допълненията бяха предложени от депутата от ГЕРБ Мартин Тимчев и били консенсусни.

В Закона за горивата не са изчистени нещата, които притесняват протестиращите. Това пък заявиха хората на Валери Симеонов. Би било редно това да се отрази качествено, а не чрез интерпретации, посъветва Йордан Апостолов.

Изявлението на Волен Сидеров и Искрен Веселинов беше неочаквано и изненадващо, започнаха да говорят от името на трите партии, това е безпринципно, включи се и Валентин Касабов.

От НФСБ не били съгласни с част от текстовете. Сега трите партии трябвало да изчистят взаимоотношенията си. Някои от членовете в закона били лобистки, по мнението му. Иначе нужда от такъв закон има, трябва да вкара ред в сектора, поясни Касабов. Няма риск за коалицията, всичко е нормално, успокои той.

След среща с малки и средни търговци на горива вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че предлаганият от депутата Емил Димитров - Ревизоро законопроект е лобистки и обслужва конкретни интереси, което пък предизвика остра реакция от страна на Българската газова и петролна асоциация.

За втори път Симеонов дава заявка да се противопостави на този закон, след като търговците организираха протести две поредни седмици пред парламента, а представители на НФСБ проведоха вече една такава среща.

Припомняме, че Емил Димитров е депутат от групата на Обединените патриоти, но е номинация на ВМРО в рамките на коалицията им.

Изявленията на Валери Симеонов предизвикаха поредните коментари за напрежение сред управляващата коалиция, след размяната на реплики за и против увеличаването на акциза за бездимните цигари, както и разногласията между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова.