Парламентарната група на ПП-ДБ ще сезира Конституционния съд. Причината - председателят на 49-то Народно събрание Росен Желязков е позволил да се гледа точката в дневния ред на законодателния орган за оставката на управителя на НЗОК Станимир Михайлов, при положение, че тя е била оттеглена.

Възможно ли е Народното събрание да освободи някой, който не иска да бъде освободен, без да има други мотиви, питат от формацията.

Пред журналисти в кулоарите на Партийния дом Васил Пандов от ПП-ДБ обясни, че преди гласуването на точката и въпреки че не е била дадена думата на Станимир Михайлов, заявлението за оставка е било оттеглено. Защо и какво налага при едно Народно събрание, което да избере управител и подуправител налага бързо разчистване на ръководството на НЗОК и поемането ѝ еднолично в подуправителя на ГЕРБ и ДПС, запита Пандов.

Това, което вижда Васил Пандов е връщането на неовладяна политическа прищявка и амбиция във всички сфери, не само в здравеопазването още от управлението на ГЕРБ-СДС през 2020 г.

Вече бивш, шефът на НЗОК не се чувства жертва на политическата сглобка

Вече бивш, шефът на НЗОК не се чувства жертва на политическата сглобка

Оттеглянето на моята оставка е мой личен акт, заяви Станимир Михайлов