Спокойна е обстановката на ГКПП „Капитан Андреево". Слабо е движението от Турция към България. За сметка на това пък километрични са задръстванията в посока от България към Турция.

Срив в компютърната система на Турската страна е причината за струпването на превозни средства на ГКПП - Капитан Андреево, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На граничния пункт има четирима представители на партия „Атака" от градската организация от Димитровград и трима представители на младежката организация на партията.

Очаква се още симпатизанти да дойдат в подкрепа на националистите, за да изразят протеста си срещу изборния туризъм.

Пред news.bg атакистите обясниха, че до сега не е минал автобус към България. Тяхното обяснение е, че автобусите с гласоподаватели от Турция са пренасочени през Гърция и голямото преселение ще бъде през Малко Търново. Според тях повече прииждащи от Турция може да има на граничен пункт „Лесово".

На „Капитан Андреево" няма представители на РЗС. Националистите обясниха, че вчера от партията на Яне Янев са си организирали митинг в село Генералово. Националистите развяват българския трибагреник и знамето на партия "Атака".

Към 21:15 ч. на граничен пункт Лесово обстановката е спокойна. Няма голям наплив на автобуси от Турция. По-рано през деня сипматизанти на РЗС, предвождани от Димитър Абаджиев протестираха на турската граница срещу изборния туризъм. Към тях се присъединиха и атакисти от Ямбол. От сутринта до вечерта само няколко автобуса от Турция са влезли в страната.

Лидерът на РЗС Яне Янев е на граничен пункт Кулата заради твърдения, че турските избиратели ще бъдат вкарани в страната през Гърция. Служители от местните бензиностанции коментираха слуховете, че 200 000 евро са отделени за самолетни билети от Истанбул към страната, за да бъдат доведени избирателите тук.