Част от парите за ремонта на магистрала "Тракия" от Стара Загора до Чирпан са преведени на "Автомагистрали - Черно море". Информацията съобщи финансовият директор Петя Стоянова, цитирана от БТА.

По сметката на шуменската фирма са постъпили 9,2 млн. лв., което е 1/4 от цялата сума, която възлиза на близо 37 млн. лв., заяви Стоянова.

Намериха 9 млн.лв. за "Автомагистрали - Черно море" АД

Намериха 9 млн.лв. за "Автомагистрали - Черно море" АД

В МРРБ се натъкват на документи, които го ограничават плащанията дори и да има пари

По думите на Стоянова, която е и секретар на синдикалната организация, при последния протест на 5 октомври, пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството са получили уверение, че тази сума ще им бъде изплатена.

След получаване на средствата днес вече са разплатени заплатите на служителите, предстоят и плащания към доставчиците. Очаква се до края на седмицата да бъде подписано и споразумение за разплащане и на останалата част от средствата от страна на държавата.

Работници с ултиматум да се изплатят парите на работодателя им „Автомагистрали Черно море“

Работници с ултиматум да се изплатят парите на работодателя им „Автомагистрали Черно море“

Пътни строители излизат на протест с искане държавата да им плати 36 млн. лева

Припомняме, служители от "Автомагистрали-Черно море" излязоха на протест в София през юли заради неизплатени суми за АМ "Тракия".

През септември те отново бяха на пътя, защото от държавата не са се издължили към тях.

Общо 3,7 милиарда са задълженията на държавата към строителни фирми, но от финансовото ведомство признават само въпросните 1,3 милиарда. Останалите договори са дадени на прокуратурата.

На 2 юни Сметната палата публикува доклада по одита на дружеството "Автомагистрали", който й бе възложен от депутатите от 44-то Народното събрание. В доклада се констатират сериозни нарушения и заобикаляне на закона за обществените поръчки чрез директно възлагане от страна на държавата на фирма, която не разполага с капацитета да извърши дейностите по поръчките. Автомагстрали" е превъзлагала на други партньори тези проекти. Едновременно с това от МРРБ излязоха с информация, че на дружества са давани аванси по проекти, за които дори не е имало изготвен технически проект и като пример дадоха свлачищата.

Директорът на "Автомагистрали": АПИ дължи на "Автомагистрали" близо 250 млн. лв

Директорът на "Автомагистрали": АПИ дължи на "Автомагистрали" близо 250 млн. лв

"Автомагистрали" не дължи пари на работници