От КНСБ и КТ "Подкрепа" заявиха, че до момента с тях не са водени разговори от страна на участници в антиправителствените протести, съобщава БНР.

Според президента на КНСБ Пламен Димитров в част от това, което се чува от площада, има здрав разум. По негови думи управляващите трябва да чуят тези гласове. Той обаче заяви, че е категорично против насилието, откъдето и да идва.

От своя страна икономическият съветник на КТ "Подкрепа" Ваня Григорова посочи, че недоволството към правителството има

Свикване на ВНС сред исканията на протеста, готвят национална стачка

Свикване на ВНС сред исканията на протеста, готвят национална стачка

Г. нар. Отровно трио огласи исканията на протеста

социални корени. "В резултат на това, че мерките се забавиха, не стигнаха до нуждаещите се, но детонаторът беше това, което се случи. Смятам, че напрежението вече не е толкова социално, колкото прокурорско", коментира тя.

И двата синдиката са на мнение, че призивите за национална стачка нямат общо със законодателството у нас. Мотивът им е, че стачката е трудово-правен спор в предприятието, за което се иска съгласието на повече от половината работещи. По тази причина никой не можело да разпорежда на никого да направи стачка.

Те дадоха пример с Франция, където при национален призив на националните синдикати всеки работник може да излезе да стачкува.У нас обаче не било така.