Тениски на Роджър Уотърс и Пинк Флойд се продават на сергия на мястото на 81-вия протест на Ларгото в София.

Към 19:30 часа около 150 са протестиращите на дежурното място, което се превърна в сборен пункт на недоволните от управлението на Пламен Орешарски. Малко по-късно, макар и малко, недоволните блокираха движението през Ларгото.

На няколко места находчиви търговци предлагат традиционните знаменца, свирки и вувузели.

Няколко „промоутъра" раздават на минувачи и протестиращите брой 5 на вестника на протестиращите - вестник „Протест".
На заглавната страница издателите са публикували призив към всички критикуващи управлението на Пламен Орешарски, като обясняват защо е важно на 4 септември - когато започва новият парламентарен сезон, всеки да излезе на протест.

„Обръщаме се към теб в навечерието на един много важен ден. 4 септември може да се превърне в дата, която бъдещите учебници по история ще цитират като деня за ново начало на България.
4 септември може и да бъде забравен просто като деня, в който депутатите от 42-то Народно Събрание се върнаха от ваканцуване и продължиха да продават България", пише в призива.

Издателите и протестиращи поясняват, че в своето гражданско недоволство те заявяват пълна непоносимост към зависимостта на политиката от мафията. „Достатъчно сън и дрямка, Достатъчно сме гледали пасивно" „Достатъчно сме чакали някой да ни оправи. Днес ние сме България", призовават протестиращите.

Издателите обясняват, че нямат намерение да прибягват към насилие. Те заявяват че просто искат да бъдат чути.

Сборният пункт на обявения за общонационален протест на 4 септември е пред НС в 8 часа, както и пред общината в други градове и пред кметството в селата.

С тъпани и светлоотразителни жилетки днешните водачи на протеста поведоха недоволните към Народното Събрание, които с течение на времето бяха станало около 100-тина.
Пред парламента ги чакаха още около 50-тина недоволни от българското правителство.

„Ще бъда на протеста на 4-ти септември с приятелите си и се надяваме правителството най-накрая да си ходи", заяви Надя, която днес е на протеста пред Министерски съвет. Според нея в политиката трябва да има нови, некомпрометирани лица. Това правителство доказва, че не мисли за хората а само за кадрови назначения, смята още тя.

По повод на подкрепата, която всички опозиционни партии - ГЕРБ и тези от реформаторския блок дават на протеста, тя е категорична: „Нямаме нужда от тази подкрепа, всички те са част от статуквото, а ние искаме нови лица".

Пред парламента се породи напрежение между някои от протестиращите и Ангел Славчев, станал известен като един от организаторите на протестите  в София през февруари.

Според хората от палатковия лагер, Славчев е искал да им представи идеите си за промени в дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Обитателите на лагера са му казали да  си върви.

Служители на полицията са реагирали и са осигурили охранява на палатковия лагер.