Има сигнали за предварително откъсване на бюлетините, за предварително поставяне на втория печат и предварително откъсване на контролните номера. Това обявиха от "Прозрачност без граници" пред БНР.

"Към 13:30 часа данните са за по-малко сигнали за нередности и нарушения в сравнение с миналата седмица. Малко над половината от общия брой сигнали, които пристигат при нас, касаят организационни и технически нередности. Те са в три основни посоки. Отново част от тях са свързани с това как е организирана работата на секционните избирателни комисии и как комисиите работят с бюлетините. Има сигнали на нашата телефонна линия от граждани, че бюлетините се отварят при пускане в урната. Такива сигнали получихме от различни точки на страната", посочи Линка Тонева от "Прозрачност без граници".

На места СИК-овете се опитват да изгонят нашите наблюдатели, защото не са добре запознати с ролята на наблюдателите в изборния процес, обясни Габриела Величкова, национален координатор на наблюдателите на Института за социална интеграция. Наблюдателите са регистрирали дефект на машина за електронно гласуване в Смолян, който е бил отстранен.