Размяната на реплики между премиер и президент продължава. Според Борисов Радев е сценаристът на всичко и въпросите трябва да бъдат отправени към него.

Той е сценарист във всичко и знае повече от мен. Така Борисов отклони въпрос за това дали с ремонт на кабинета ще може да удовлетвори исканията на протестиращите и да върне доверието на народа.

Премиерът пристигна в пловдивския квартал "Кършияка" час, след като президентът Румен Радев си тръгна от града.

Нямало смисъл кабинетът да се инати сам пред огледалото
Обновена

Нямало смисъл кабинетът да се инати сам пред огледалото

Според Румен Радев никакви прегрупирания нямало да спасят държавността

Борисов определено нямаше желание да говори по политически теми, като настоя да се говори за милионите, които дава за градовете по страната: 220 млн. имат пловдивчани за ВиК, за да не стане като Перник, за околовръстното, за стадиони...

На настойчиви въпроси дали ще стигне и до оставка на целия кабинет и негова лична, Борисов заяви: "Днес с цялата си отговорност на най-опитния, не казвам успешен, нямам тази претенция, но най-опитния и най-много и често избиран от народа, искате октомври - ноември, когато светът ще влезе в тежка криза, най-голямата партия да бъде в опозиция?"

Борисов допълни и че ако са отговорни, тогава няма да цепят държавата.

Оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов са депозирани, но замразени, за да мине вотът на недоверие следващата седмица. Борисов е бил убеден, че не е добре да прави промени преди вота на недоверие, но след дебата и гласуването обеща голям ремонт. Не пожела да посочи обаче и кои други министри ще бъдат сменени.

За вота на недоверие Борисов отсече: БСП и ДПС отново се събраха.

Дали потвърждава думите си за това, че "Шиши е редил кабинета на Румен Радев" и отрицанието на президента, че познава "Шиши, Доган, Божков и сие", премиерът посочи, че и Мая Манолова е отричала, но е видна на снимките. "Как да не го познава? Нали ДПС дадоха подкрепата си за него (бел.ред президентските избори 2016 г., когато бе избран Румен Радев).

Властта удържа мандата с ремонт
Обновена

Властта удържа мандата с ремонт

Коалицията се запазва, вотът на недоверие нямало да мине

Борисов изтъкна, че никога не е правил разлика между кметовете и най-много е дал на кметовете на БСП и на ДПС. А за корупцията при обществените поръчки, Борисов призова да се пита за конкретни факти, конкретни поръчки и конкретни кметове. "Кметовете са си правили поръчките, да каже кои са", призова Борисов президента.

Борисов коментира отново и записа, който се появи днес от коридорите на резиденцията, която обитава. Според Борисов е явно и видно, че това е много добре планирано, и е пазено. "Години наред това е пазено. Защо днес излиза, хайде да се замислим малко", реагира Борисов. По думите му единственото още не са му ръснали диаманти, докато спи. А е могло да му посегнат и физически. "Те са се разхождали, това е криминална група, всичко е много добре планирано."

"Този сценарий са го готвили много години. Записвали са, монтирали са. Изцяло е аранжирано", каза Борисов, след което допълни: "Като са ми сложили евра, барем да ми ги бяха оставили."

"И виждате какъв аскетичен живот водя. Само лекарства на шкафчето ми", добави премиерът.

На разходка из резиденция "Бояна" - шкаф с лекарства или шкаф с пачки евро
Обновена

На разходка из резиденция "Бояна" - шкаф с лекарства или шкаф с пачки евро

Видеото потвърждава снимките, пуснати преди месец