Надявам се, че Реформаторският блок ще бъде в следващия парламент, заяви Даниел Вълчев пред БНТ, като изрази съжаление за разделението на десницата.

Той допълни, че традиционната десница би била трета политическа сила, ако беше обединена.

"За съжаление ние пак по байганьовски нищо не направихме", констатира Вълчев.

"Има хора, които умеят да обединяват, има хора, които умеят по-скоро само да разделят." - допълни той.

"Всяко едно разцепление и деление е грешка", коментира съпредседателят на изборния щаб на коалицията "Реформаторски блок - Глас народен" Петър Москов.

"Не искам да вменявам вина, всички вероятно носим своята вина." - допълни той.

Вълчев допълни, че са се намесили твърде много лични амбиции, както и фактът, че съвременният градски човек трудно може да бъде убеден в нещо, което самият той не е преценил.

Двамата изразиха надежда, че в бъдеще десните ще успеят да се обединят. "Дай Боже всички да съберем сили в България да се появи сериозна дясноцентристка консервативна алтернатива ." - заяви Вълчев.

Според Москов е рано за изводи, но със сигурност може да се каже, че партия ГЕРБ е постигнала целта си да бъде първа политическа сила, БСП е подобрила резултата си, а тъжните изводи и поуки са за традиционната десница.

Вълчев и Москов благодариха на всички, които са си направили труда да гласуват и конкретно на десните избиратели - независимо за кого са дали вота си, защото активността им ще определи посоката, в която ще се развива страната.